avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 539 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... PROCES VERBAL DE CONTRAVENTIE
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

PROCES VERBAL DE CONTRAVENTIE

Buna ziua,
Am fost sanctionat contraventional pentru depasirea vitezei.
Am analizat cu atentie procesul verbal si am constatat ca suma stabilita pentru plata in 48 ore respectiv jumatate din minimul amenzii stabilite, nu a fost calculata corect.
Este adevarat ca agentul a gresit si a trecut o suma mai mica dar va rog sa-mi spuneti daca aceasta eroare este un motiv intemeiat care duce la anularea procesului verbal de contraventie.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: s.stefan , utilizator 17:49, 3 Aprilie 2014
atentie sunt procese verbale in care amenda se imparte in 2 plati o suma la trezorerie si o suma in cont mentionat de institutia care emite p.v.contraventie .


in plus conform art 8 OG 15/ 2002 pct (4) Contravenientul poate achita în termen de cel mult 48 de ore de la data încheierii procesului-verbal ori, după caz, de la data comunicării acestuia jumătate din minimul amenzii prevăzute de prezentul act normativ, agentul constatator făcând menţiune despre această posibilitate în procesul-verbal.


adica suma de plata in 48 ore inseamna jumatate din minimul amenzii confiorm incadrarii legale , NU jumatate din amenda .

deci plateste cat scrie pe procesul verbal .
Scuze, am omis sa spun ca a stabilit minimul de amenda. Concret 510 lei iar la jumatate a trecut 225 lei. Deci a gresit.
In aceste conditii ma intereseaza daca aceasta greseala e motiv de anulare.
De asemenea, privind acum cu atentie procesul verbal, am observat ca instiintarea de plata nu este completata iar din cate stiu, prin noile modificari aduse la OG 2, acest lucru este obligatoriu.
Va multumesc!
Ultima modificare: Joi, 3 Aprilie 2014
s.stefan, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata amnezii rutiere in 48 de ore kid_vova kid_vova Am fost oprit de Politia Rutiera pentru nerespectarea culorii semaforului si neacordarea prioritatii la trecerea de pietoni, mi-a fost retinut permisul pentru ... (vezi toată discuția)
Amenda circulatie se poate plati jumatate in 48 de ore ? pisicoasa pisicoasa Am luat o amenda pentru ca am intors pe linia continua in cuantul de 540 lei si 6 puncte penalizare. Domnul agent de politie a uitat insa sa specifice ca pot ... (vezi toată discuția)
Mentionarea olografa a posibilitatii de plata a jumatate din minimul amenzii intr-un proces verbal de contraventie doinamagurean doinamagurean Buna ziua, Daca aceste P.V sunt standard este permisa adaugirea de mana? Ma refer la posibilitatea platirii a jumatate din suma in 48 de ore conform OG ... (vezi toată discuția)