avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 214 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cum se poate incheia un contract de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cum se poate incheia un contract de munca

Am semnat demisia cu acordul partilor incepand cu data de 01 04 2014 dar nu s-a incheiat contractul de munca. Ce pot face in situatia de fata?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:15, 7 Aprilie 2014
Demisia este un act unilateral de vointa a salariatului prin care se comunica angajatorului incetarea contractului de munca dupa un termen de preaviz . Ea nu se accepta , ci doar se anunta. Cu acordul partilor, inseamna altceva. Acel contract va inceta la data stabilita prin intelegerea partilor(fara preaviz). Aveti un nr de intrare pe adresa de demisie sau pe cererea de incetare a contractului ? De unde stiti ca nu s-a incetat contractul ?
Ultima modificare: Duminică, 6 Aprilie 2014
ANDA CRETU, Contabil
1. Nu exista demisie cu acordul partilor.

2. Demisia opereaza incetarea contractului de munca, in mod unilateral, fara a fi necesara aprobarea acesteia de catre angajator.

3. Regula in materie de incetare a contractului individual de munca din initiativa salariatului este incetarea dupa expirarea unui termen de preaviz, in conditiile art. 81 C.mun.

4. Daca v-ati dat demisia si este cu preaviz, atunci incetarea c.i.m. va avea loc la data expirarii termenului de preaviz sau la data renuntarii totale ori partiale de catre angajator la termenul respectiv.
In speta, daca ar fi vorba despre o demisie cu preaviz, atunci incetarea c.i.m. va avea loc la data de 30.04.2014

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, am o situatie, vreau sa imi dau demisia cu acordul ... Crisu Loredana Crisu Loredana Buna ziua, Am o situatie, vreau sa imi dau demisia cu acordul partilor pentru a nu mai sta in preaviz. In cazul in care seful, nu imi aproba demisia si eu ... (vezi toată discuția)
Vreau sa demisionez costelbog costelbog Lucrez la o multinationala si sunt angajat pe o perioada determinata de 3 luni. Am acum 2 luni si 2 saptamani si vreau sa plec.Am gasit in alta parte si nu ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. sunt angajat pe perioada nedeterminata la o societate ... danut30 danut30 Buna ziua. Sunt angajat pe perioada nedeterminata la o societate de 3 ani. Doresc sa-mi depun demisia cu acordul partilor. Mentionez ca am foarte multe ore ... (vezi toată discuția)