avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie crestere copil

Bună ziua! Soția mea urmează să nască în octombrie și aș dori să știu cum se calculează indemnizație de creștere pentru copil. Acum lucrează la o firmă privată, și din cele citite de mine va primi 85 % din media veniturilor nete pe ultimele 12 luni. Pe lângă aceasta va mai primi și suma de 200 RON pentru copil, așa cum era înainte de 2010? Sau nu va primi? Menționez că mai avem o fetiță de 5 ani.
Mulțumesc pentru orice răspuns.
Cel mai recent răspuns: Makedon , utilizator 11:45, 7 Aprilie 2014
In cazul in care opteaza pentru concediu pana la implinirea de catre copil a varstei de un an, cea mai mica valoare a indemnizatiei va fi 600 de lei, iar cea mai mare poate fi de maxim 3400 lei.
In cazul in care opteaza pentru un concediu pana la implinirea varstei de 2 ani , indemnizatia va fi cuprinsa intre 600 de lei si maxim 1200 lei.
Baza de calcul este 85% din media veniturilor pe ultimele 12 luni anterioare nasterii copilului.
Alocatia de 200 lei se plateste separat de indemnizatie.Aceasta se acorda pana la implirea varstei de 2 ani ai copilului.
Ultima modificare: Luni, 7 Aprilie 2014
Contabilitate sector 4 evoCONTA, Contabil
M-am lămurit. Vă mulțumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil iuliana c. iuliana c. Buna ziua, imi puteti spune cat as primi indemnizatia pentru crestere copil daca sunt angajata cu 2 ore? (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil al doilea copil (la primul a luat tatal) benlungu benlungu Buna ziua, Avem un copilas in varsta de 11 luni, si urmeaza ca sotia sa nasca al doilea copil in luna septembrie ( primul copil va avea la momentul respectiv ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia de mama lucrez 4 ore apilie apilie bunaziua am ramas insarcinata si as dori sa stiu ce indemnizatie iau tinand cont ca in ultimele 5 lini sant platita numai 4 ore (vezi toată discuția)