avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 224 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

indemnizatie crestere copil

Buna ziua, imi puteti spune cat as primi indemnizatia pentru crestere copil daca sunt angajata cu 2 ore?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:56, 27 Iunie 2011
200 Ron alocatia pentru copil. 600 ron pentru dvs daca ati lucrat in ultimele 12 luni.
Indemnizatia se plateste in functie de venitul supus impozitarii si nu in functie de orele lucrate. Oricum nu puteti primi mai putin de 600 lei pe o perioada de 2 ani plus alocatia copilului care pana la implinirea varstei de doi ani va primi 200 lei/luna.
1. Depinde de veniturile dvs. pentru acele 2 ore pe zi si de varianta de CCC pe care o alegeti.
2. Daca alegeti varianta cu pana la implinirea varstei de un an a copilului veti primi o indemnizatie cuprinsa intre 600 - 3400 lei.
3. Daca alegeti varianta cu pana la implinirea varstei de doi ani a copilului veti primi o indemnizatie cuprinsa intre 600 - 1200 lei.
Indemnizatia lunara se stabileste in cuantum de 75% din media veniturilor nete realizate pe ultimele 12 luni si nu poate fi mai mica de 600 lei si nici mai mare de 3.400 lei, in aczul in care optati pentru CCC de un an de zile.
sau
Indemnizatia lunara se stabileste in cuantum de 75% din media veniturilor nete realizate pe ultimele 12 luni si nu poate fi mai mica de 600 lei si nici mai mare de 1.200 lei, in cazul optarii pentru un CCC de doi ani de zile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie ccc pentru sarcina gemelara ssimona_alexandra ssimona_alexandra buna seara. sunt insarcinata in 7 luni si as dori sa stiu daca voi avea dreptul sa iau indemnizatie pt 2 copii in conditiile ca am sarcina gemelara? pot sa ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil Makedon Makedon Bună ziua! Soția mea urmează să nască în octombrie și aș dori să știu cum se calculează indemnizație de creștere pentru ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia de mama lucrez 4 ore apilie apilie bunaziua am ramas insarcinata si as dori sa stiu ce indemnizatie iau tinand cont ca in ultimele 5 lini sant platita numai 4 ore (vezi toată discuția)