avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 811 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Spete identice - solutii diferite!
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Spete identice - solutii diferite!

Pe rolul unui tribunal avem un proces pe conflicte de munca! am pierdut la tribunal si am pierdut si recursul la curte de apel!
Problema este alata, alte spete identice pana la virgula cu a mea dar la un alt complet din acelasi tribunal au castig de cauza iar spetele de la completul meu nu au!
Ce se poate face cand complete diferite de la aceeasi instanta dau solutii diferite la aceleasi spete?
Mul;tumesc
Cel mai recent răspuns: dbs , utilizator 18:33, 8 Aprilie 2014
Nu se poate face nimic, intrucat jurisprudenta sau precedentul judiciar nu constituie izvor de drept in tara.

Poate doar un recurs in interesul legii sa solutioneze acea aplicare eronata a textului de lege.

Art. 514 C.proc.civ. - Calitatea procesuală
Pentru a se asigura interpretarea şi aplicarea unitară a legii de către toate instanţele judecătoreşti, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, din oficiu sau la cererea ministrului justiţiei, Colegiul de conducere al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, colegiile de conducere ale curţilor de apel, precum şi Avocatul Poporului au îndatorirea să ceară Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie să se pronunţe asupra problemelor de drept care au fost soluţionate diferit de instanţele judecătoreşti.

Puteti sesiza una dintre partile mentionate in textul de lege, intrucat acestea au calitatea procesuala de a cere ICCJ să se pronunţe asupra problemelor de drept care au fost soluţionate diferit de instanţele judecătoreşti.

Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pe aceeași speță unele instanțe au admis plângerile contravenționale iar altele le-au respins. se poate instanței de recurs înaintarea plângerii la Îccj? Decebal58 Decebal58 Ca urmare a respingerii, de catre o instanta, a unei plangeri(contestari)impotriva unui proces-verbal de contraventie, cu termen de recurs(30zile), se poate ... (vezi toată discuția)
Model cerere de recurs in interesul legii laur2013 laur2013 Buna seara, ma puteti ajuta cu un model de cerere de recurs in interesul legii adresata catre Inalta Curte de Casatie si Justitie? Va multumesc. (vezi toată discuția)
Recursul in interesul legii georgescuioana1 georgescuioana1 Buna ziua, As dori sa stiu cine poate sesiza Parchetul de pe langa ICCJ, cu privire la pronuntarea unui recurs in interesul legii, asupra unei norme de ... (vezi toată discuția)