avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 917 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii contabile şi ... Achiziţii şi livrări ... Achizitie intracomunitara
Discuție deschisă în Achiziţii şi livrări intracomunitare

Achizitie intracomunitara

In 27 martie am primit o factura pentru marfa de la o firma din Germania
In 28 martie am facut plata
In data de 07.04.2014 ,s-a ridicat marfa de la depozitul din Olanda al furnizorului , iar in 12.04.2014 am receptionat marfa la depozitul nostru
Cu ce valoare inregistrez factura ( curs valutar din data emiterii sau din data platii )

Cum intocmesc Nir-ul ( la cursul de valuta al facturii sau la cursul din ziua receptionarii marfii )
Pentru transport exista o factura separata a carei valoare trebuie sa o includ in pretul de achizitie ,dar nu stiu cum sa procedez avand in vedere ca factura de marfa este cu taxare inversa iar factura de transport este cu tva 24%

Cel mai recent răspuns: Vlajoaga Robert PFA , Contabil 11:20, 15 Aprilie 2014
Daca aveti transport atunci marfa este exw olanda. Deci marfa intra in gestiunea dvs cand s-a emis factura.
pe 27 : cumparare marfa 3xx-401 curs 27(adica cu o zi inainte- 26); taxare inversa..
plata pe 28 401-512 curs 28 - o zi
diferente curs...665 / 765...
factura de transport se include in pretul marfii. Intrebati-va administratorul programului de conta. Trebuie sa se poata. Daca nu se poate o treceti pe cheltuiala, dar corect ar fii sa intre in pret.( val fara tva, tva ul intra pe 4426)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reevaluare leasing financiar Ana M Eliade Ana M Eliade Nu am facut reevalauarea contractelor de leasing financiar. Este in regula sa o corectez ca pe o eroare contabila pe seama rezultatului reportat, sa refac ... (vezi toată discuția)
Curs de schimb la achizitii intracomunitare melinda75 melinda75 As avea o intrebare:Cum se inregistreaza diferentele care rezulta dupa cum urmeaza:Receptia bunurilor le fac la cursul din data receptiei;factura de la ... (vezi toată discuția)
Facturare diferenta de curs valutar maiutel maiutel Salut! Am urmatoarea problema: in 2007 s-au achizitionat materiale, factura a fost facuta la cursul valutar din ziua facturarii. In 2007 s-a achitat doar ... (vezi toată discuția)