avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Amortizare nedeductibila
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Amortizare nedeductibila

as avea nevoie de mare ajutor.Facem transport, avem mai multe cisterne. perioada noastra de activitate este din primavara pana in vara deoarece transportam bitum. Ni s-a pus problema ca in perioada de iarna cand nu folosim cisternele amortizarea sa o trecem la nedeductibil, cisternele fiind in conservare. Tot ce pot spune este ca nu am auzit o ciudatenie asa de mare. Platim credite de enorme pt aceste active. Doamnele de la control fiscal ne-au pus asta in vedere. As avea nevoie de ajutor legislativ ca se le putem demonstra ca ceea ce spun este o aberatie. In perioada de activitate intensa avem venituri si profit din activitate f mare. Multumesc enorm.
Cel mai recent răspuns: ioanaep , utilizator 10:00, 15 Aprilie 2014
Articolul 24 din Codul fiscal alin (6) lit b. spune ca regimul de amortizare pentru masini, echipamente tehnologice poate fi ales intre cel liniar, degresiv si accelerat.
alin (7) In cazul metodei de amortizare liniara, amortizarea se stabileste prin aplicarea cotei de amortizare liniara la valoarea de intrare a mijlocului fix amortizabil.
Cota de amortizare liniara se calculeaza raportand numarul 100 la durata normala de utilizare a mijlocului fix.

In Normele Metodologice de aplicare a codului fiscal se arata ca : Pentru perioada în care mijloacele fixe amortizabile nu sunt utilizate cel puţin pe o perioadă de o lună, recuperarea valorii fiscale rămase neamortizate se efectuează pe durata normală de utilizare rămasă, începând cu luna următoare repunerii în funcţiune a acestora, prin recalcularea cotei de amortizare fiscală.

Adica pe perioada in care nu folositi cisternele nu puteti sa calculati amortizare.
am citit si eu normele metodologice... totusi ma gandeam poate exista vreo reglementare prin exceptie avand in vedere ca cisternele sunt utilizabile insa in perioada de inghet nu avem comenzi si ulterior sunt utilizate intensiv ,in sezon. Plus ele nu sunt scoase din functiune, necesitand repunerea in functiune. teoretic suntem in asteptarea comenzilor.
Ultima modificare: Marți, 15 Aprilie 2014
ioanaep, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amortizare la leasing financiar mihanego mihanego in cazul unui leasing financiar(autoturism) am calculat rata de amortizare la valoarea de achizitie(in care este inclusa si vaoarea reziduala); problema este ... (vezi toată discuția)
Cum este mai bine sa fac ? iuli-ana iuli-ana societatea a achizitionat utilaje poligrafice ( cutter, tampograf) la preturi ce depasesc 1800 lei fara tva, conform catalog ele se incadreaza la o perioada de ... (vezi toată discuția)
Amortizare autocamion marianasim marianasim Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti cu privire la amortizarea unui camion de transport marfuri proprietatea unei societati care are acest obiect de ... (vezi toată discuția)