avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 424 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract de vanzare cumparare cu clauza
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract de vanzare cumparare cu clauza

Buna ziua!
Va rog sa-mi spuneti daca se poate ca, intr-un contract de vanzare cumparare prin care se achizitioneaza un imobil, sa fie introdusa o clauza prin care acesta nu poate fi revandut fara acordul altei persoane. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 20:52, 28 Aprilie 2014
Ceea ce solicittai nu este legal . Persoana care se doreste a fi introdusa in cauza pentru a-si da consimtamantul la o eventuala vanzare trebuie sa fie coproprietar, sau beneficiar al unui drept de uzufruct .
Subscriu la punctul de vedere anterior,dar asi mai adauga si situatia in care un minor un imobil,pe care nu-l poate instraina decit in anumite conditii.
La o situatie asemanatoare ma refeream si eu. Daca cumpar un imobil pe numele copilului meu(care este insa major), sa nu-l poata instraina fara consimtamantul meu?
geronimo2014 a scris:

La o situatie asemanatoare ma refeream si eu. Daca cumpar un imobil pe numele copilului meu(care este insa major), sa nu-l poata instraina fara consimtamantul meu?


Rezervati-va un drept de uzufruct viager asupra imobilului (dreptul de a-l folosi) si nu-l va putea vinde fara acordul dvs.

Alte discuții în legătură

Contract de vânzare-cumpărare imobil între rude de gradul i. se poate specifica interdicția de vânzare în timpul vieții părinților? qazw qazw Buna ziua am hotărât de comun acord cu parinti mei fiind singură la parinți să fie trecută garsoniera pe numele meu cu contract de vînzare cumpărare. ... (vezi toată discuția)
Cedare parte de mosternire cu o conditie. zzanetta zzanetta Vreau sa cedez patea de mostenire dupa parinti surorii mele si sa poata intabula casa parinteasca dar as vrea cu conditia sa nu poata vinde partea mea cedata ... (vezi toată discuția)
Instrainare imobil fara drept de vanzare terminus1 terminus1 Buna, detin un imobil pe care as vrea sa-l trec pe numele prietenei. Cum as putea face ca acest imobil sa figureze pe numele ei dar eu sa am toate drepturile ... (vezi toată discuția)