avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 191 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA SRL-D platitor sau neplatitor de TVA?
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

SRL-D platitor sau neplatitor de TVA?

Buna ziua,

Doresc sa infiintez o firma, SRL-D (am sub 35 de ani). Afacerea mea ofera servicii, nu am sediu sau birou (doar sediu social). Cum ar fi mai bine, ca platitor sau ca neplatitor de tva?
Sunt putine cheltuieli si profitul este mai mare.
Ultima modificare: Joi, 17 Aprilie 2014
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Ilie Stanica , Consultant fiscal 22:29, 17 Aprilie 2014
Daca aveti putine achizitii, este mai rentabil sa fiti neplatitor de TVA.
decideti avand in vedere urmatorul rationament:- orice achizitie pe care o efectuati de la un platitor de TVA are in pretul de achiztitie si TVA (24% in momentul actual). Daca bunurile sau serviciile pe care le achizitionati vor fi integrate total sau partial in valoarea serviciilor pe care le veti presta, clientii dumneavoastra vor fi pusi in doua situatii:
- daca sunteti platitor de TVA veti factura TVA reprezentand 24% la valoarea serviciilor prestate, suma pe care clientul o poate deduce daca este platitor de TVA.
- daca nu sunteti platitor de TVA, acel TVA aferent achiztiilor efectuate de dumneavoastra il veti in include in pretul de livrare al serviciilor prestate si pentru clientii dumneavoastra aceasta suma va deveni un COST.
Deci, trebuie sa aveti in vedere in mod special cat din serviciile prestate reprezinta valoare fara TVA (manopera, echipament a carei valoare se transfera in timp pe mai multe lucrari, consultanta pe care o acordati, etc.). Daca NU integrati in serviciile prestate achizitii de bunuri si servicii intr-o pondere semnificativa, este bine sa fiti NEPLATITOR de TVA.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Platitor de tva intracomunitar, naplatitor in romania istoichina istoichina Detin o microintreprindere, care de la infiintare a fost neplatitoare de TVA. In perioada urmatoare voi efectua exporturi si importuri, astfel m-am ... (vezi toată discuția)
Trecere de la platitor de tva la neplatitor iannis75 iannis75 Buna seara, as dori o explicatie cat mai \\"babeasca\\" la urmatoarea situatie: firma mea este platitoare de tva de la infiintare desi nu am avut activitate pe ... (vezi toată discuția)
Tva achizitie intracomunitara vladonne vladonne Am un PFA la norma de venit NEPLATITOR de TVA. E inregistrat in scopuri de TVA (am primit al doilea CUI cu prefixul RO) si inscris in ROI deoarece prestez ... (vezi toată discuția)