avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 673 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Acreditarea ca MEDIATOR
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Acreditarea ca MEDIATOR

Buna seara,
Pentru a fi acreditat ca MEDIATOR , am inteles ca O CONDITIE este ca absolventul cursurilor de mediator si pentru a putea profesa intr-o asemenea meserie este de a avea o VECHIME IN MUNCA de cel putin trei ani de zile .
Va intreb : La ce "MUNCA" se refera aceasta vechime,pentru ca eu am profesat mai multi ani , dar in domeniul comercial . Este valabil?
Cu tot respectul, Vlad
Cel mai recent răspuns: mediator_comeaga , utilizator 09:13, 18 Aprilie 2014
Potrivit Legii 192/2006, Poate fi mediator persoana care îndeplineşte următoarele condiţii:
a) are capacitate deplină de exerciţiu;
b) are studii superioare;
c) are o vechime în muncă de cel puţin 3 ani sau a absolvit un program postuniversitar de nivel master in domeniu, acreditat conform legii si avizat de Consiliul de mediere;
d) este aptă, din punct de vedere medical, pentru exercitarea acestei activităţi;
e) se bucură de o bună reputaţie şi nu a fost condamnată definitiv pentru săvârşirea unei infracţiuni intenţionate, de natură să aducă atingere prestigiului profesiei;
f) a absolvit cursurile pentru formarea mediatorilor, în condiţiile legii, cu exceptia absolventilor de programe sau un program postuniversitar de nivel master în domeniu, acreditat conform legii şi avizat de Consiliul de mediere;
g) a fost autorizată ca mediator, în condiţiile prezentei legi.

Potrivit art.16 alin.4 C.mun., munca prestata in temeiul unui contract individual de munca constituie vechime in munca.

Asadar, in tacerea legii, se poate spune ca este vorba despre o vechime in munca in orice functie/domeniu.
Așa este, nu se distinge după vreun anumit domeniu de activitate în care s-a exercitat munca, ci doar este necesară dovada cu o copie de pe carnetul de muncă.
Mastere în mediere nu prea sunt la noi încă,și nu cred că este cazul userului de a fi absolvit un astfel de master.
Vlad2013 a scris:


Va intreb : La ce "MUNCA" se refera aceasta vechime,pentru ca eu am profesat mai multi ani , dar in domeniul comercial . Este valabil?



Conditia se refera la orice tip de activitate, cu conditia sa fi fost prestata in baza unui contract de munca, singura modalitate prevazuta de lege la acest moment pentru a proba vechimea in munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum devii mediator? TurcuOvi TurcuOvi Cum poti se devi mediator si sa profesezi? Daca sunt recent absolvent al unei facultati este necesar sa treaca o anumita perioada pana sa pot lua parte la un ... (vezi toată discuția)
Cum pot deveni mediator? gargaritarita gargaritarita Ce conditii trebuie sa indeplinesc pentru a putea lucra ca mediator? Cine poate fii mediator ? (vezi toată discuția)
Juridice alexccc11.@yahoo.com alexccc11.@yahoo.com sal., ce pasi trebuiesc urmati pentru a deveni MEDIATOR.Multumesc! (vezi toată discuția)