avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 124 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Liberare conditionata
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Liberare conditionata

Buna ziua! O intrebare, pentru al carui raspuns multumesc anticipat! O persoana condamnata la 1 an si 15 zile (un an cu suspendare pentru alcool la volan si 15 zile la o a doua abatere, pentru refuz probe biologice), care pe 26 mai va avea comisie pentru liberare conditionata, dupa executarea a 2/3 din pedeapsa, poate primi amanare? Mentionez ca are evidentieri, nu are niciun raport, are un comportament ireprosabil in timpul detentiei, munceste.
Cel mai recent răspuns: carmenalecu , utilizator 23:10, 27 Aprilie 2014
Daca condamnatul a avut o conduita ireprosabila si a dat dovezi temeinice de indreptare, in mod normal, comisia ar trebui sa propuna liberarea conditionata.
Multumesc pentru raspuns! Exista totusi o suspiciune de amanare dupa felul cum l-ati formulat..."in mod normal" nu exclude amanarea, eu asta inteleg! Probail depinde de buna dispozitie si bunavointa a comisiei, nu se tine cont absolut sigur de toate aceste conditii intrunite de condamnat...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Eliberare la fractie Adyonela Adyonela Buna seara. As dori sa stiu in ce conditii se poate elibera un detinut la fractie, .. adica, de la 4 ani calendaristici sa iasa la 2 ani. Ii trebuie un ... (vezi toată discuția)
Regim semideschis Bluorr Bluorr Buna seara. Soacra mea a primit pedeapsa de 5 ani si 6 luni cu executare, la regim inchis, pentru evaziune fiscala. As dori sa stiu dupa ce perioada se pot ... (vezi toată discuția)
Caz penal mangalia ysis80 ysis80 Un condamnat definitiv la inchisoare care s a sustras pedepsei multi ani si apoi este incarcerat poate fi eliberat conditionat daca lucreaza si are un ... (vezi toată discuția)