avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... caz penal mangalia
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

caz penal mangalia

Un condamnat definitiv la inchisoare care s a sustras pedepsei multi ani si apoi este incarcerat poate fi eliberat conditionat daca lucreaza si are un comportament bun? sau il impiedica sustragerea de la pedeapsa
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 01:35, 18 Mai 2011
Da, daca va indeplini conditiile prevazute de lege , la data cererii de liberare conditionata, are sanse sa ii fie admisa.
Printre conditiile de admisibilitate, sunt urmatoarele:
Conditiile liberarii conditionate:
1) Condamnatul sa fie staruitor in munca.
2) Condamnatul sa fie disciplinat. Aceasta se apreciaza in functie de respectarea regulilor de ordine interioara a penitenciarului.
3) Condamnatul sa dea dovezi temeinice de indreptare.
4) Sa fie executata o fractiune din pedeapsa aplicata.
Pe langa aceste conditii se va tine seasma si de antecedentele penale, fara a fi necesar totusi sa nu existe antecedente penale, si doar se va tine seama de ele daca exista, conform legii.
nu are nici o treaba.
important este ca pe timpul executarii pedepsei sa-si vada de treaba.
Nu exista probleme in formularea unei astfel de propuneri de catre comisia de liberari din cadrul penitenciarului sau in admiterea cererii condamnatului in conditiile legii ,atata timp cat acesta nu a creat probleme in timpul detentiei si a avut o comportare buna , cu raporturi de evidentierie , cat a participat la activitatile cultural -educative si a indeplinit conditiile liberarii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Eliberare conditionata-ralu lung.raluca lung.raluca Buna ziua am si eu o intrebare: sotul este detinut in penitenticiarul Gherla (regim semideschis) de aderare la grup infractional si pedeapsa este de la 5 la ... (vezi toată discuția)
Intreruperea executarii pedepsei ionharcau ionharcau speta e urmatorea: condamnat la inchisoare de un an si 8 luni (20 luni) din care s-au executat in regim de arest preventiv 4 luni si 12 zile. condamnatul ... (vezi toată discuția)
Liberarea condiționatã, în cazul detențiunii pe viațã. avadi avadi Nelămurirea mea este de ce codul penal prevede in art.55¹ alin(2) posibilitatea liberării condiționate a condamnatului trecut de 60 de ani, după ... (vezi toată discuția)