avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

Buna ziua!Fratele tatalui meu a concesionat cu cativa ani in urma un loc de veci insa anul trecut a decedat.Tatal meu a fost zilele acestea sa plateasca impozitul pt.locul de veci insa i s-a spus ca nu se poate fara succesiune.Trebuie sa mentionezca unchiul meu nu dispunea de nici un fel de bunuri in momentul decesului,iar tatal meu nu a considerat ca trebuie facuta vreo succesiune.Din nefericire locul de veci e pe numele unchiului decedat si vreau sa va intreb ce trebuie sa faca tatal meu?Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: azza , utilizator 17:12, 4 Mai 2009
Buna ziuaPentru a putea succede pe unchiul dvs in contractul de concesiune tatal dvs. trebuie sa deschida procedura de succesiune chira daca unchiul nu a avut nici un bun decat acesta care este concesionat
Multumesc pentru promptitudinea raspunsului si daca nu cer prea mult imi puteti explica ce este sau ce presupune procedura de succesiune chira?Dat fiind faptul ca unchiul a decedat in urma cu 1 an se poate rezolva strict la notariat?
Daca unchiul dumneavoastra nu are mostenitori rezervatari, atunci tatal dumneavoastra mosteneste respectiva concesiune. Se poate rezolva strict la notar.
As vrea sa ma ajutati in urmatoarea problema inainte de a lua o decizie.
In martie 2004 a murit mama iar noi (eu, sora si tatal meu) nu am facut succesiune. Am auziit ca in luna mai intra in vigoare o lege prin care se spune ca daca succesiunea nu a fost facuta intr-un an de zile de la moartea parintelui mostenitorii legali isi pierd dreptul. Noi suntem 2 surori si tata, nu am facut succesiune dupa moartea mamei si acum am aflat de aceasta lege. Este adevarat?
Ma tem ca nu avem timp acum sa facem succesiunea eu nici nu locuiesc uin Romania si nu stiu exact de unde sa incep rezolvarea problemei.

Va muiltumesc,
Azza

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Loc de veci prin succesiune catalinion84 catalinion84 Buna ziua, Ma confrunt cu urmatoarea problema: Bunica mea care a decedat in 1989 a avut cumparat un loc de veci. Succesiunea s-a facut in 1990 dar nu a fost ... (vezi toată discuția)
Probleme succesiune loc de veci madalina_stanciulescu madalina_stanciulescu As dori sa stiu ce se poate face in situatia in care vreau sa fac o succesiune a unui loc de veci al carui proprietar(un unchi) a murit,iar dupa moartea lui ... (vezi toată discuția)
Cota parte succesiune (locuri de veci) DeliaI DeliaI Buna ziua! Va rog daca se poate sa ma ajutati in urmatoarea situatie referitoare la cota parte in succesiune. Tatal meu a decedat, el fiind recasatorit din ... (vezi toată discuția)