avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 141 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Competenta instanta
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Competenta instanta

Dacă o instanţă ddmite excepţia necompetenţei teritoriale pusă în discuţie din oficiu şi declină competenţa de soluţionare a cauzei în favoarea Tribunalului București ce trebuie făcut ? Se transmite dosarul la instanţa competentă sau trebuie deschisă o nouă acţiune ?
Cel mai recent răspuns: ContSters318277 , utilizator 13:07, 30 Aprilie 2014
Buna ziua,
Instanta necompetenta va transmite din oficiu dosarul la instanta competenta.
Dumneavoastra va trebui sa asteptati noua citatie.
Se inaintează dosarul catre instanța în favoarea căreia a fost declinată competența. În acest caz trebuie doar să asteptați să fiți citat. În nici un caz nu deschideți o nouă acțiune.
Un aspect de menționat ar fi și acela că în cazul dumneavoastră, dacaă tribunalul se va declara la rândul lui necompetent, se va ivi un conflict negativ de competență....si va decide o instanță mai mare în grad cu privire la competență,sper să nu aveți acest ghinion.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce inseamna ''declina solutionarea cauzei''? cristin28 cristin28 Buna ziua, m-ar interesa si pe mine ce inseamna: declina solutionarea cauzei (intr-un proces). multumesc (vezi toată discuția)
Ce inseamna ? - ce a dispus instanța de judecată oanaportar oanaportar Bună dimineața ! Ieri managerul institutiei in care lucreaza sora mea a avut un proces. La Termenul de judecata din ziua de ieri s-a discutat ... (vezi toată discuția)
Exceptia necompetentei materiale ContSters42601 ContSters42601 Am avut o plingere in contencios adsministrativ depusa la Tribunalul bucuresti .La primul termen instanta a dat urmatoarea solutie:,,Admite excepţia ... (vezi toată discuția)