avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 151 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cumparare dupa succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cumparare dupa succesiune

Buna ziua,am o nelamurire,am facut succesiunea dupa decesul mamei eu mai am 5 frati + tata care e in viata ,si fratii si tatal meu au cedat cotele lor ce li se cuveneau de la mama in favoarea mea.A ramas acum sa cumpar eu restul casei+terenul de la tata .Am cadastru si cartea funciara facuta cu o saptamana inainte de succesiune.Pot cumpara de la tata restul propietatii(adica terenul din jurul casei si jumatate de casa) dupa ce se face inscrierea certificatului meu de mostenitor in Cartea Funciara fara a mai face cadastrul?banuiesc ca nu mai e necesar..Adica se poate rezolva doar prin notariat?

Cel mai recent răspuns: legalmgm , utilizator 13:51, 1 Mai 2014
Daca Documentatia cadastrala este corect si legal intocmita pentru intreaga proprietate imobiliara si este inscrisa in CF, pentru orice tranzactii ulterioare nu mai aveti nevoie de alta documentatie.
Solicitati la OCPI un "Extras de carte funciara in vederea vanzarii".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte necesare vanzare teren iulia bumbu iulia bumbu Am titlu de proprietate a unui lot de pamant intravilan, am cadastru facut la el , intrebarea mea este ce acte imi mai trebuiesc pentru a-l putea vinde (vezi toată discuția)
Teren vandut de 2 ori Ginasoare Ginasoare Am cumparat un teren extravilan prin hotarare judecatoreasca , la judecatorie mi sa cerut sa depun certificat de sarcini de la Cadastru si Publicitate ... (vezi toată discuția)
Acte vanzare cumparare Danbz Danbz Buna dimineata,in urma decesului mamei am facut succesiunea am 5 frati si tata care traieste .Toti au renuntat la cotele lor in favoarea mea,acum vreau sa ... (vezi toată discuția)