avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 208 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... acte necesare vanzare teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

acte necesare vanzare teren

Am titlu de proprietate a unui lot de pamant intravilan, am cadastru facut la el , intrebarea mea este ce acte imi mai trebuiesc pentru a-l putea vinde
Cel mai recent răspuns: Cristian Fara , Expert cadastru autorizat ANCPI / OCPI 16:34, 7 Decembrie 2010
Daca aveti cadastru ati facut intabularea la Birou teritorial de cadastru si publicitate imobiliara?
In principiu la notar pentru vanzare aveti nevoie de act de identitate, act de proprietate, certificat de atestare fiscala pentru acel imobil de la Primaria in raza careia se afla terenul si extras de autentificare care se solicita de notar de la BCPI.
Cand vi s-a intocmit documetatia cadastrala? Recent sau anii trecuti?
Daca vi s-a intocmit din 2007 incoace, inseamna ca imobilul este si inscris in cartea funciara (cautati intre acte o incheiere emisa de OCPI in acest sens). Daca aveti o documentatie cadastrala mai veche, e posibil ca imobilul sa nu fie inscris in cartea funciara, dar acest lucru se rezolva cu o cerere in acest sens la OCPI.
In rest, pentru perfectarea contractului de vanzare-cumparare adresati-va unui notar public si pregatiti actele pe care vi le-a indicat si colega de mai sus.
legea cadastrului este din 1996 si nu din 2007
pana in 2007 autorizatul cadastru va "punea" o documentatie avizata de OCPI in brate si va lua banii... uitand sa va informeze ca acea documentatie trebuie inscrisa in CF alaturi de titlul de proprietate.

dupa 2007 odata cu documentatia cadastrala si actele in original (Titlu proprietate) se inscriu in CF

in urma inscrierii se emite o Incheiere OCPI dar si un extras CF de informare cu acel extras si actul de identitate va puteti prezenta la notar care urmeaza sa obtina in ziua stabilita vanzarii un Extras CF de autentificare (acesta blocheaza CF pe perioada tranzactiei) si datorita bunei intelegeri (aproape fratesti dintre notari si Statul Roman) notarul va va solicita si un certificat fiscal (pe care Primaria il elibereaza doar dupa plata impozitului #-o)

(Offtopic: dl Praporgescu dumneavoastra sunteti din Capitala?:sorry:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intabulare si cadastru - copii legalizate si utilizarea lor... ContSters227521 ContSters227521 Buna ziua, Am contractul de proprietate dar nu am intabularea si cadastrul (le-am pierdut)... #-o si nu stiu unde si cui sa ma adresez pentru a le obtine... ... (vezi toată discuția)
Donatie casa marcovicicatalina marcovicicatalina mama mea vrea sa imi faca mie fiica,unica mostenitoare, donatie casa avand certificatul de mostenitor.ce acte ii trebuiesc? (vezi toată discuția)
Acte necesare pentru donatie apartament fabiola46 fabiola46 Daca dupa divort fara partaj vrem sa donam apartamentul la care suntem copropietari,fiului nostru ce acte ne-ar fi necesare? Este nevoie de carte funciara? Va ... (vezi toată discuția)