avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 399 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Trimiterea in judecata
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Trimiterea in judecata

Buna seara...ce termen de trimitere in judecata a unui dosar de furt are procurorul de la primirea acelui dosar care in prealabil nu mai exista nici motivare a cercetarii penale deoarece fapta a fost recunoscuta de catre inculpati chiar din ziua comiterii ei facandu-se si reconstituirea la fata locului la acea data de 19 feb 2014 si care nici la data prezenta acest dosar nu este trimes spre judecarea lui inculpatii fiind in stare de libertate sub control judiciar existand un prejudiciu de 8000 de euro nerecuperat. Exista vreo cale de atac impotriva acestei netrimiteri intentionate spre judecarea cauzei sau acesta ramane la aprecieria procurorului de caz ceea ce nu cred ca este posibil. Va multumesc daca ma ve-ti ajuta.
Cel mai recent răspuns: MYRA CIMPEAN , Avocat 22:52, 3 Mai 2014
Daca inculpatii sunt liberi chiar nu inteleg graba.
Nu exista termen pentru asa ceva, dar se poate solicita de inculpati daca ei asa considera.
Si partea vatamata are acest drept.
sunt partea vatamata din acest dosar printr-un prejudiciu de 8000 de euro si exista posibilitatea impacari pana la citirea rechizitoriului din cate stiu, insa inculpatii fiind si liberi dealfel nu se grabesc deloc in a-mi inapoia prejudiciul stiind ca nu vor patii nimic pana la prima instanta si mizand pe acest aspect pe care cred ca este ceva in neregula la mijloc cred ca acest dosar va fi intarziat cu buna stiinta inca mult timp si nu stiu cum sa ma adresez pentru netrimeterea cu rea credinta in judecata...
M-am ganditi ca prea erati grabit.
Mergeti la parchet si depuneti o cerere in sensul dorit.
mergeti la politie si la parchet, depuneti cereri si solicitati urgentarea rezolvarii cercetarii penale. motivati cu faptul ca aveti nevoie de bani, de recuperarea prejudiciului. avovcatul dvs poate lua legatura cu faptuitorii si poate va recuperati si mai repede banii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Politist lenes robertsega32 robertsega32 pe la inceputul anului am facut o plangere penala. Prejudiciul este destul de mare (vreo 50.000 euro). S-a deschis dosar penal la parchet (mi s-a comunicat) ... (vezi toată discuția)
Expertiza tehnica judiciara lucrare nereceptionata(bugetul de stat) bogdan1609 bogdan1609 Buna ziua! Daca la o lucrare(finantare bugetul de stat) nu s-a facut procesul verbal de receptie,lucrarea fiind in curs de executie , procurorul poate sa ... (vezi toată discuția)
Date personale ajunse la inculpat cgilmeanu cgilmeanu Buna seara, Acum cateva luni am facut o plangere la politie pentru un furt dintr-un automobil. Politia si-a facut treaba si a prins persoana (filmari de ... (vezi toată discuția)