Buna ziua,
Am vandut apartamentul , proprietatea mea si cu banii obtinuti am cumparat un teren
pe care am construit o casa. Pe actele terenului si pe autorizatia de constructie s-a trecut si ginerele meu , desi nu a contribuit cu bani , numai ca era casatorit cu fiica mea si locuia la mine in apartament. Actualmente se afla in divort cu fiica mea.
Cum pot sa-l indepartez pe ginere din proprietatea mea?
Multumesc.
Avand in vedere ca pe contractul de vanzare-cumparare al terenului figureaza si ginerele ca si cumparator, atunci cota acestuia este bun comun dobandit in timpul casatoriei, supus partajului. Ca atare, este necesara partajarea si dovedirea contributiei minime din partea acestuia. Din pacate, nu il veti putea "inlatura" fara costuri.
Nu ne-ați precizat ce înțelegeți dvs prin ,,proprietatea mea,,.
Dacă sunteți și dvs proprietar, puteți face un partaj, dar dacă pe actele imobilului apare numai culpul, dvs nu aveți nici măcar calitate procesuală pentru a solicita partajul.
Bunuri comune
alypop_81
In 2003 am cumparat un pamant cu concesiune pe 25 de ani unde am construit o casa impreuna cu fostul meu sot.Pe casa nu am nici un act doar autorizatia de ... (vezi toată discuția)