avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 304 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajare, demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajare, demisie

Buna ziua ,
Am lucrat din 7 octombrie 2013 pana pe 27 ianuarie 2014 la firma X . Nu am primit nici un ban.
pe 27 ian am depus o cerere de incetare a contractului amiabil. Pe data de 28 aprilie 2014 am gasit de lucru la firma Y si trebuia sa aduc decizia de incetare de la prima firma. Atunci am mers si la casa de pensii si am aflat ca inca sunt inca angajat la firma X.
Am hotarat sa ii dau in judecata pentru banii datorati si vreau sa intreb cum pot sa fac in asa fel ca acesti indivizi sa nu mai faca ce vor ei cu angajatii. Adica ar trebui sa scriu in plangerea de la tribunal ca mau tinut in continuare angajat? sau cum sa fac. Multumesc anticipat.

Pe data de 2 mai am fost la ei sa imi dea banii si am spus politicos sa imi inchida contractul.
Doamna a spus ca nu imi gasesc dosarul de angajare si restul prostiilor. Ideea e ca astazi pe 5 mai am fost la casa de pensii sa iau adeverinta sa ii dau in judecata.Surprinzator acum contractul este inchis de pe 27 ianuarie 2014
Ultima modificare: Luni, 5 Mai 2014
nzg, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:41, 5 Mai 2014
In speta, este vorba despre operarea cu intarziere a incetarii c.i.m. In aceasta situatie puteti sesiza ITM-ul - netranmsiterea in termen a incetarii c.i.m. in REVISAL constituie contraventie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Eroare de inregistrare in revisal Cislariu_Gica Cislariu_Gica Buna ziua. Tin revislaul la 2 firme, X si Y. Firma X a facut o angajare, iar eu dintr-o eroare am facut inregistrarile in revisal pe firma Y. Se mai poate ... (vezi toată discuția)
Greseala revisal - numar contract de munca DanAlyna DanAlyna Buna ziua, Va rog sa ma sfatuiti in urmatoarea problema cu care ma confrunt si este extrem de urgenta: In anul 2011 s-a incheiat CIM nr. X pe perioada ... (vezi toată discuția)
Data incetarii si transmiterii in revisal conf art 56 lit c valentina.mami valentina.mami Buna ziua, am o mica nelamurire.Avem o angajata care indeplineste conditiile de iesire la pensie pe 04.01.2014.Conform art 56 lit c CIM inceteaza de drept in ... (vezi toată discuția)