avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 719 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Marfa cu valoare 0
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Marfa cu valoare 0

Am facut o achizitie intracomunitara cu detergenti,aveau o promotie la 1 palet de detergenti,primeai 3 cutii bonus,deci pe factura apare:
640 kg*1,16 euro si
60 kg-fara pret.
Cum recepotionez respectiva factura?
Pe factura mai apare 75 kg de detergent(nou,care nu a mai fost pe stoc)-fara pret,
primit ca si bonus pentru o marfa care nu erai tocmai ce ne-am dorit noi dpdv calitativ.Mentionez ca nu am mai avut pe stoc respectivul detergent.
Cel mai recent răspuns: Marian Trutan , Contabil 14:21, 5 Mai 2014
detergentul necomandat, ramane la latitudinea dvs. daca il receptionati sau nu,Daca nu il doriti , intra in custodie si le sta la dispozitie pentru a fi ridicat ulterior.Daca il receptionati, il introduceti cu un pret echivalent.Puteti proceda si la o impartire a valorii facturii, pe total repere primite.
Fiind vorba de aceeasi marfa,cele 6o kg.la pretul de 1,16 euro,se inregistreaza :371=7588,in lei la cursul BNR din ziua primirii/receptiei marfii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ambalaje primite fara factura carabela_anca carabela_anca Odata cu marfa pe care o achizitionez am si ambalaje (cutii carton, paleti lemn). Pe factura nu apar mentionate aceste ambalaje. Nu am pret pe ele. Eu m-am ... (vezi toată discuția)
Paleti lemn - ambalaj reutilizabil? ditri ditri Buna ziua! Am nevoie de ajutorul dvs pentru a lamuri situatia sistemului de declarare a deseurilor de ambalaje conform legii 249/2015. Firma la care lucrez ... (vezi toată discuția)
Intrare 0 mona rogoz mona rogoz Am urmatoarea situatie factura 1 ; cutii 6 la 2.5 ron factura 2;cutii1 la 0 ron Cum fac inregistrarea va multumesc (vezi toată discuția)