avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 255 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Instrainare auto cu contract de comodat - ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Instrainare auto cu contract de comodat - neautentificat la notariat

Buna ziua,
As dori sa dau spre folosinta, autoturismul personal, surorii mele, care are domiciliul stabil in alt judet fata de mine.
Am vrut sa fac o procura noratiala, prin care o imputernicesc sa ma reprezenteiîn fata organelor de asigurare în legătură cu respectivul autoturism, la Poliţie, precum şi oriunde va mai fi necesar (va putea efectua reparaţii, ITP, deblocare/ridicare auto de la firma de ridicare in caz de ridicare auto, etc ….. formalităţi legale necesare oriunde va fi necesar)
Am inteles ca odata cu intrarea în vigoare a noului Cod Civil nu se mai face procura respectiva, ci contract de comodat.
Intrebari:
- Contractul de comodat trebuie neaparat autentificat la notariat?
- Contractual de comodat, neautentificat la notariat, este suficient (impreuna cu talon, CIV – in original) pentru a ridica de exemplu autoturismul de la firma de ridicari auto in caz de parcare in loc nepermis?
- Contractual de comodat, neautentificat la notariat, este suficient (impreuna cu CIV – in original) pentru a ridica de exemplu talonul de la Politie in caz de retinere talon pentru lipsa unui bec? :(
Multumesc,
Cel mai recent răspuns: maruscamihai , utilizator 15:11, 5 Septembrie 2014
Subiectul este arhi-discutat. De pilda aici :

www.avocatnet.ro/content/for...
DLGoe, in link-ul postat de Dvs, precum si in alte link-uri arhivizitate, se discuta doar despre veridicitatea contractului de comodat, cu sau fara stampila notarului. Toate referintele sustin ca acest act nu trebuie neaparat autentificat la notar. Geanina_C se referea, insa, la validitatea unui astfel de contract neautentificat in cazul unor actiuni care necesita probarea actului respectiv in cadrul institutiilor (pierdere placuta de numar, recuperare autoturism de la firma de ridicari, recuperarea talonului in cazul retinerii, etc.). Mentionez ca si eu am cautat astfel de raspunsuri insa nu am gasit nimic concret.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procura notariala pentru tara membra ue (bulgaria) zeppelyn20 zeppelyn20 sunt din iasi si doresc sa imputernicesc o persoana pentru a folosi si pentru a putea iesi din tara cu un autoturism. Am fost la mai multe cabinete notariale ... (vezi toată discuția)
Inlocuire masina in locul de parcare alex61 alex61 Buna ziua, Detin loc de parcare,dar masina este demontata intr-un garaj,pentru reparatie capitala. Nu am putut face ITP si Asigurare la ea,dar trebuie ... (vezi toată discuția)
Acte iesire din tara cu autoturismul tatalui geotibi geotibi Buna ziua, Intentionez sa ies cu autoturismul tatalui in afara tarii (autoturismul este luat prin credit NU leasing, deci el apare ca proprietar pe cartea ... (vezi toată discuția)