avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 479 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... procura notariala pentru tara membra UE (bulgaria)
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

procura notariala pentru tara membra UE (bulgaria)

sunt din iasi si doresc sa imputernicesc o persoana pentru a folosi si pentru a putea iesi din tara cu un autoturism. Am fost la mai multe cabinete notariale insa acolo mi s-a spus ca nu se mai intocmesc procuri notariale ci doar contacte de cesiune, iar tarifele practicate pentru acestea ajung pana la 300 lei.
din discutiile purtate cu un notar public acesta mi-a spus ca nu in toata tara s-au scos procurele notarilae ci doar la iasi, suceava.
pot proceda in alt mod decat cel cu contractul de cesiune pentru a iesi cu un autoturism intr-o tara membra UE
Cel mai recent răspuns: kappauser , utilizator 17:29, 19 Iulie 2011
Mergeti la un alt notar si faceti o procura. E absurd sa nu mai elibereze procuri notariale.
Nu "s-au" scos procurile notariale! Oricine poate imputernici pe oricine sa-l reprezinte intr-o anumita cauza...
In cazul dvs.poate nu este vorba de o procura... Mai degraba cred ca e vorba de un contract de comodat (imprumut de folosinta) cu privire la autoturism. Acesta se poate incheia pe termen determinat si puteti insera o clauza care sa-i dea dreptul sa iasa din tara cu autoturismul. Daca doriti ca persoana respectiva sa indeplineasca anumite formalitati in numele dvs(inscriere auto, de exemplu) ii puteti face o procura in acest sens.
Pentru tarile UE (mai putin Romania) nu este necesara procura autentificata. Este suficienta o imputernicire sub semnatura privata a persoanei trecuta in talonul masinii. Este bine daca este facuta fie in limba tarii de destinatie, fie in cateva limbi de circulatie (engleza, franceza, germana, italiana)
Aveti aici un link cum arata o astfel de imputernicire pusa la dispozitie gratuit de un automobil club din UE:

[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inteligentii s-au gandit sa interzica circulatia masinilor din bulgaria! LUCk33ro LUCk33ro Cata minte le trebuie organelor sa cloceasca asemenea lege? \"Ca sa-si inscrie masina in tara vecina, soferul roman trebuie sa aranjeze cu un bulgar care ... (vezi toată discuția)
Acte pentru parasirea tarii cu masina unui prieten criss_ty criss_ty Buna ziua, doresc sa merg in bulgaria pentru o saptamana dar o sa plec din tara cu masina unui prieten. am nevoie de ceva imputernicire sau un altfel de ... (vezi toată discuția)
Iesire din tara cu auto ContSters66930 ContSters66930 Buna ziua, Am urmatoarele intrebai: 1. As dori sa plec din tara cu o masina care nu imi apartine. Destinatia ar fi Franta. Ruta trece, prin Ungaria, Austria, ... (vezi toată discuția)