avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 168 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salariul minim include tichete de masa?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salariul minim include tichete de masa?

Buna ziua,
am auzit azi ca sunt firme care nu au crescut salariul minim ci au dat act aditional cum ca tichetele de masa sunt incluse la salariu.
Este aceasta o solutie legala?
Cel mai recent răspuns: Florin Cioca , Consilier juridic 16:14, 5 Mai 2014
Tichetele de masa nu intra in salariul de baza.

Conform art.160 C.mun., salariul cuprinde salariul de bază, indemnizaţiile, sporurile, precum şi alte adaosuri.
Nu este o solutie legala. In sectorul privat salariul de baza nu include nici un spor, indemnizatie, adaos sau alte elemente de natura salariala.
Salariul de baza brut, ca salariu de incadrare, trebuie sa fie cel putin egal cu salariul de baza minim brut pe economie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariul minim si sporul de vechime Gyna Gyna O intrebare am : pentru salariatii calificati dar fara studii superioare salariul de incadrare este tot 850 lei? Adica nu e nici o diferenta intre un ... (vezi toată discuția)
Spor de vechime inclus in salariu Anamaria1313 Anamaria1313 buna ziua, Am o neamurire, in prezent sporul de vechime nu este inclus in salariu, acest lucru este mentionat in Contractul Colectiv de Munca la nivel de ... (vezi toată discuția)
Salariul bugetar julica1980 julica1980 Sunt angajat al unei institutii bugetare ca muncitor IIG,gradatia 3. In anul 2012 m-am angajat cu un salariu de baza de 981.Intre timp a crescut salariul ... (vezi toată discuția)