avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 661 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Recurs nemotivat in termen?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Recurs nemotivat in termen?

Daca recursul nu este motivat in termen ce se poate intampla?
Eu nu am posibilitate sa depun 'Intampinare'.
Se poate cere instantei sa declare nulitatea absoluta a recursului?:)
Recursul este nul dacă nu a fost motivat în termenul legal, cu excepţia cazului prevăzut la art. 489 alin. (3) din Cod procedura civila.
Potrivit art. 489 alin. (3) din Cod procedura civila, dacă legea nu dispune altfel, motivele de casare care sunt de ordine publică pot fi ridicate din oficiu de către instanţă, chiar după împlinirea termenului de motivare a recursului, fie în procedura de filtrare, fie în şedinţă publică.
Ok,,,va multumesc, pentru prontitudine. As face o mica remarca, in cauza sunt aplicabile dispozitiile vechiului Cod de Procedura Civila.=D>
Chiar daca dosarul se judeca pe vechiul Cod de procedura civila, daca recursul este nemotivat in termen, si in acest caz este nul!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Motiv de recurs incadrat gresit. LuchianSeb LuchianSeb Buna ziua. Va rog spuneti-mi si mie... Daca am formulat o cerere de recurs in care am indicat un motiv de casare, dar din argumentele care le-am adus rezulta ... (vezi toată discuția)
Motivare recurs partial Just-drept Just-drept Partea nemultumită de decizia data in apel a introdus recurs in termenul legal, mentionând si faptul ca recursul este intemeiat pe art. 488 ncpc, fără ... (vezi toată discuția)
Rog urgent!!! raspuns la exceptia de nulitate a recursului majurist majurist Buna ziua! Fiind intimat (parat) cum /ce trebuie sa formulez catre instanta de judecata , daca s-a amanat judecarea cauzei, avand in vedere ca in temeiul ... (vezi toată discuția)