avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 411 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... motivare recurs partial
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

motivare recurs partial

Partea nemultumită de decizia data in apel a introdus recurs in termenul legal, mentionând si faptul ca recursul este intemeiat pe art. 488 ncpc, fără precizarea a unui aliniat prevăzut in art. 488 ncpc.

Urmează prezentarea în fața instantei de recurs, si ca de obicei, la primul termen de judecată, instantele verifică respectarea termenelor si legalitatea căii de atac, dacă instanta este competentă să judece recursul, ș.a.m.d.

Având in vedere că partea nemultumita a introdus recursul in termen și a precizat art. 488 ncpc fără indicarea a unui alin. din art. 488 ncpc, la primul termen de judecată când instanța va verifica legalitatea recursului, consider că instanța din oficiu va ridica exceptia nulității a recursului pentru că recurentul nu a invocat un precept din art. 488 ncpc. (Nu stiu dacă așa se va intâmpla).



Nedumerirea mea este dacă la primul termen se poate preciza alin. din art. 488 ncpc pe care se intemeiaza recurentul, adică ca o îndreptare în urma omisiunii precizării a unui precept (alineat) prevăzut din art. 488 ncpc.

Precizez că această nedumerire este prevazută și conform art. 489 (3) ncpc unde se prevede că ,,motivele de casare care sunt de ordine publică pot fi ridicate din oficiu de către instanţă, chiar după împlinirea termenului de motivare a recursului, fie în procedura de filtrare, fie în şedinţă publică.''

Ultima modificare: Marți, 28 Aprilie 2020
Just-drept, utilizator

Alte discuții în legătură

Motiv de recurs incadrat gresit. LuchianSeb LuchianSeb Buna ziua. Va rog spuneti-mi si mie... Daca am formulat o cerere de recurs in care am indicat un motiv de casare, dar din argumentele care le-am adus rezulta ... (vezi toată discuția)
Modificarea cererii de chemare în judecată Just-drept Just-drept Reclamanta a introdus recursul conform art. 488 NCPC, dar nu a invocat nici un aliniat din art. 488 NCPC. Parata a depus intampinare. Reclamanta a luat ... (vezi toată discuția)
Recurs nemotivat in termen? Manole Dumitru Manole Dumitru Daca recursul nu este motivat in termen ce se poate intampla? Eu nu am posibilitate sa depun \'Intampinare\'. Se poate cere instantei sa declare nulitatea ... (vezi toată discuția)