avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Impozit pe venit al membrilor asociati in societati ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Impozit pe venit al membrilor asociati in societati agricole cu personalitate juridica, cf.Legii 36/1991

Membri societatii agricole constituite confor Legii 36/1991, primesc anual cereale, zahar, bani, dupa suprafata din asociatie si productia realizata la sfecla de zahar.( nu exista contracte incheiate cu membri asociati, fiindca nu este arenda ) .In anul 2012 si 2013 am retinut la sursa impozit pe fiecare venit in parte . In timpul anului am declarat acest impozit in Declaratia 100- impozit pe venituri din alte surse, iar la finele anului, impozit fiind final,am intocmit declaratia 205.
Avand in vedere ca de la 01.01.2014, s-a introdus retinerea din venituri a fondului de sanatate, va rog sa ma sfatuiti in care categorie de venituri ma incadrez, intrucat societatea are personalitate juridica, fiind contribuabil mijlociu si ce fel de declaratie trebuie sa depun, astfel incat sa pot declara atat impozitul pe venit cat si fondul de sanatate .Mentionez ca , venitul difera anual pe fiecare membru asociat, cu toate ca suprafata din asociatie este aceeasi. In concluzie, tipul de declaratie ce urmeaza sa o depun atat in timpul anului., cat si la finele acestuia.
Va multumesc.

Alte discuții în legătură

Impozit pe venit din arenda aveno aveno Am dat in arenda unei asociatii agricole in teren agricol . Veniturile sunt calculate de catre asociatie in functie de suprafata arendata si productia ... (vezi toată discuția)
Impozit pe venitul din arenda platit paunvasilica paunvasilica buna seara ! 1.sunt pfa, cu ob activ cultivarea cerealelor, lucreaza in arenda terenuri agricole. pentru plata arendei se retine la sursa impozit si cass, se ... (vezi toată discuția)
Declarare dividende in decl 205 viorel_georgescu53 viorel_georgescu53 la 31.12.2011 am profit 118.909 lei pe care in 2012 il repartizez in dividende cont 457 , calculez impozit 16 % in val de 19.025 lei pe care il declar la ... (vezi toată discuția)