avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Eliberare titlu de proprietate blocat din cauza Legii ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Eliberare titlu de proprietate blocat din cauza Legii nr. 165/2013

Buna ziua,

Doresc sa cumpar un imobil + terenul aferent acestuia, insa ma tot izbesc de faimoasa Lege nr. 165/2013 care, conform spuselor reprezentantilor primariei din localitatea unde doresc sa achitionez bunurile, impiedica eliberarea de titluri de proprietate.
OK...sa zicem ca am facut si eu, ca un om care se documenteaza cat de cat, cateva cercetari referitoare la aceasta lege si constat ca legea se refera de fapt la toate bunurile care au fost preluate in mod abuziv pe vremea comunismului....sau cel putin eu asa am inteles.
Totodata, in aceeasi lege am gasit ca, daca cererea pentru eliberarea titlurilor de proprietate a fost depusa inainte ca legea sa intre in vigoare, trebuie solutionata si titlul trebuie sa fie eliberat (mentionez ca cererea a fost depusa la data de 11.02.2013, inainte ca legea sa fie intrata in vigoare).
Intrebarile mele sunt: ce pot sa fac in situatia de fata, pentru a putea inainta cu dosarul si a face actul de Vanzare - Cumparare? Am inteles bine legea, sau mai sunt si alte articole aferente care contrazic ceea ce am citit?

Va multumesc !

O zi frumoasa va doresc!

Alte discuții în legătură

Intarziere eliberare titlu de proprietate aiurelul36 aiurelul36 in urma cu doi ani am facut masuratori topo la un teren am depus documentele la primarie si de atunci ma tot duce cu vorba ca mai dureaza ca vino saptamana ... (vezi toată discuția)
S-a dat lege prin care se sisteaza eliberarea titlurilor de proprietate?!!! neagu ctin neagu ctin am depus acte la primarie ptr eliberarea unui titlu de proprietate. Au fost trmise la consiliu judetean si s-a intors hotararea aprobata. Acum am fost anuntat ... (vezi toată discuția)
Modificarea titlurilor de proprietate sile2011 sile2011 buna ziua am si eu o intrebare, nelamurire? bunicul meu a avut teren foarte mult. el este unic mostenitor dupa mai multe persoane(parintii, bunicii, unchii, ... (vezi toată discuția)