avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 213 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Chirias care refuza sa plece
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Chirias care refuza sa plece

Buna ziua, imi cer scuze ca o sa va plictisesc cu povestea mea (e umpic mai lunga).
Parintii mei au inchiriat cuiva un apartament. Apartamentul e inchiriat de aprox. 1 an dar doar in ultimele luni au facut contract la finante (parintii mei au vrut dar chiriasul tot taragana "ca ce rost are, ca statu ii hot, ca nu azi maine, etc". In urma cu ~2 luni au facut contractul. De atunci lucrurile s-au inrautatit. Chria nu mai e platita din luna februarie, cheltuielile cam la fel (astea si le-a platit zilele trecute ca i le inchidea). Ieri au fost parintii mei la el cu preaviz de 30 de zile (conform contractului) pe care chiriasul a refuzat sa il semneze. Astazi tatal meu il va trimite prin posta ca recomandata cu confirmare de primire (care iarasi garantez ca nu va fi semnata), in weekend vor merge iarasi cu martori sa semneze (le-am zis sa isi ia si o camera foto sa faca poze apartamentului in ce stare e acum in caz ca chiriasul ca razbunare il va deteriora). In cazul in care chiriasul refuza sa semneze si implicit sa plece ce e de facut? Din cate stiu eu se poate doar prin instata chiar daca contractul a expirat (caz in care dureaza luni/ani). Eu le-am recomandat parintilor mei in felul urmator:
1) Mergeti la apa, gaz, curent, cereti ca proprietari sa inchida totul (de acum nu de cand ii expira contractul, justificati ca e de rea credinta, nu a platit chirie si cheltuieli de luni) (in cel mai rau caz din 30 iunie de cand ii expira contractul), lasati-l sa stea ca in evul mediu la lumanare.
2) Parintii mei sunt mai "speriosi" din fire i-au insuflat involuntar chiriasului ideea cum ca se tem ca dracu de judecata iar el profita la maxim de treaba asta [editat - lipsit de importanta pentru speta].
Le-am zis in felul urmator: Platiti un avocat sa il instinteze oficial (eventual sa ii duca el preavizul de 30 zile), atunci ar vedea ca lucrurile nu sunt chiar cum crede el.


Imi cer scuze daca nu am postat unde trebuie. Va multumesc pt raspunsuri.
Ultima modificare: Vineri, 27 Iunie 2014
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: CountPorcula1987 , utilizator 21:51, 27 Iunie 2014
Buna ziua!

Nu recomand suspendarea contractelor de utilitati - costa destul de mult reluarea furnizarii.
Da, cea mai buna solutie este sa contactati un avocat care sa initieze o actiune in evacuare.

Spor si voie buna!
Cel mai simplu actiune in instanta pentru evacuare
Exista si procedura de urgenta
Pentru motive intemeiate,puteti solicita solutionarea cu celeritate si dispunerea de ordonanta presedintiala
Decat sa faca chriasul un scor record de mii de lei, prefer sa plateasca parintii mei cateva sute (e undeva in jur de 150 la toate parca redeschiderea).
...eu zic sa va interesati...pe o somatie de plata pe care mi-au alunecat ochii (de la Enel) era vorba de vreo 500 de lei. La fel si la E-on...
dar...cum credeti
Cel mai sigur discutati cu un avocat. S-ar putea chiar sa iesiti mai ieftin decat v-ar ajunge re-bransarile :-)
O sa ma interesez.
Eu locuiesc in alt oras,... trec pe acasa ocazional (de aceea merg si lucrurile greu daca ar incepe un proces eu ar trebui sa ma ocup) parintii mei dupa cum am spus se ocupa de apartament, sunt mai speriosi din fire (cand aud de politie, tribunal etc parca aud de moarte) + ca in lunile trecute (primavara-iarna) ziceau ceva de genul "Saracul om,... cum sa ii zicem sa plece cu doi copii, lasa ca trece iarna se redreseaza si plateste totul",... Le-am zis de atunci cine e si ce stiu despre el. Si-a luat in leasing o masina de vre-o 25000E si acum isi infometeaza copilasii sa plateasca ratele la ea (am aflat ca are restante si acolo). Nu am nimic cu familia lui, dar nu sunt de acord nici sa o intretina parintii mei,... "Boss-ul" lui i-a pus pe nume (cumparat) recent ceva casa care va fi si sediul firmei si casa si tot ce vrei,.... il plateste pentru "deranj" mai mult ca sigur, dar cand ai fite si cheltuiesti mult mai mult decat castiga cum sa traiesti,... :)
Ultima modificare: Vineri, 27 Iunie 2014
Admin, administrator

Alte discuții în legătură

Contract de închiriere mobil semnat de altcineva în locul proprietarului. poate fi evacuat chiriașul din acest motiv? Danut92 Danut92 Buna ziua, ma numesc Dan, dintr-o greseala mama mea a semnat contractul de chirie pe data de 21.10.2017 ( neavand nici un drept de semnatura ), ea nevazand sa ... (vezi toată discuția)
Evacuare fortata a unor chiriasi, dupa expirarea contractului de inchiriere allyjana allyjana Bună ziua. Am nevoie urgenta de consiliere. Persoană în varstă, proprietar al unui apartament în alt oraş decat cel de domiciliu. Vă rog mult , care ... (vezi toată discuția)