avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Evacuare fortata a unor chiriasi, dupa expirarea ...
Discuție deschisă în Executare silită

Evacuare fortata a unor chiriasi, dupa expirarea contractului de inchiriere

Bună ziua. Am nevoie urgenta de consiliere. Persoană în varstă, proprietar al unui apartament în alt oraş decat cel de domiciliu. Vă rog mult , care sunt paşii de urmat pentru a evacua din acel apartament, chiriaşii cărora proprietarul l-a închiriat pe perioada determinată, 1 an, prin contract de inchiriere între persoane fizice, înregistrat la Administraţia Fiscală.Contractul de închiriere este expirat, chiriaşii nu îşi plătesc taxele aferente utilităţilor, au deja debite însemnate, care de fapt sunt pe numele proprietarului, timpul trece şi datoriile asemenea. Vă multumesc mult.#-o
Cel mai recent răspuns: Almaviva , utilizator 23:10, 16 Octombrie 2019
Mergeti la Jurdecatorie si depuneti o cerere pentru a se emite o ordonanta presidentiala. Cu aceasta ordonanata, mergeti la un executor si acesta va va ajuta sa evacuati chiriasii din apartament.
Judecatoria competenta teritorial este cea pe raza careia se afla apartamentul? Contractul de inchiriere, desi expirat, nu constituie titlu executoriu, astfel încat proprietarul sa se poata adresa direct executorului?:-/
Ultima modificare: Joi, 25 Aprilie 2013
allyjana, utilizator
Sa intelegem ca respectivii s-au instalat in casa batranului si nu mai vor sa iasa? Da judecatoria competenta dupa parerea mea este cea de pe raza unde se afla apartamentul. Contractul de inchiriere nu constituie un titlu executoriu. Eventual anuntati politia care sa-i amendeze pe asa zisii chiriasi pe motivul ca locuiesc in acel spatiu fara a avea forme legale. Batranul face solicitare la politie in fiecare luna sa le dea amenda ,, chiriasilor,, pana cand acestia pleaca singuri. Daca nu singura oportunitate este sentinta judecatoreasca de evacuare.
Fara proces nu pot fi evacuati sau scosi cu forta de acolo.
Probabil ca va mai dura un an pana atunci daca nu si mai mult...
Daca nu doriti sa va prezentati persoanal la proces in acea localiate aveti si optiunea de a angaja avocat.

- dacă locatorul are un Contract de Închiriere sub semnătură privată, dar înregistrat la organul fiscal iar chiriasul : nu plateste chiria sau nu preda bunul la expirarea contractului, locatorul poate obtine direct executarea silita a chiriașului, Cod Civi, Caracterul executoriu art.1.798 :
- Contractele de locaţiune încheiate prin înscris sub semnătură privată care au fost înregistrate la organele fiscale, precum şi cele încheiate în formă autentică constituie titluri executorii pentru plata chiriei la termenele şi în modalităţile stabilite în contract sau, în lipsa acestora, prin lege.

Alte discuții în legătură

Contract de inchiriere persoana juridica Alexandra_imoplaza Alexandra_imoplaza Buna ziua. Ma intereseaza sa stiu daca dupa noul cod civil, contractul de inchiriere incheiat sub semnatura privata (fara a fi prezentat la ANAF, deoarece ... (vezi toată discuția)
Inregistrare contract la anaf lacramioara81 lacramioara81 Buna ziua! Contractele de inchiriere incheiate de persoane juridice cu persoane fizice se inregistreaza la ANAF? De ex. municipiul este proprietarul ... (vezi toată discuția)
Evacuare chiriasi nsemeniuc nsemeniuc Exista vreun motiv pentru a nu putea evacua pe loc (eventual cu sprijinul politiei) niste chiriasi care nu au respectat contractul, in care exista mentiunea ca ... (vezi toată discuția)