În urmă cu aproximativ un an de zile... un prieten să hotărât să mă ajute cu ceva bani eu lucrând pe atunci la o firmă care nu prea plătea ne dadea bani cand aveau chef.. totul a fost ok el singur a zis că mă ajuta fără să ai cer eu vreun ban sau ceva... acum după un an şi ceva a întâmpinat nişte probleme financiare.. şi îmi cere bani înapoi eu nu dispun de această sună acum.. mă tot ameninţă că îmi depune plângere pt înşelăciune.. eu nu i-am cerut nimic el singur să hotărât să îmi dea îmi punea în cont pe lună undeva la 10 mil... se poate să păţesc ceva nu are nici un act semnat de mine sau ceva la mâna că mi-a dat bani... vă rog să mă ajutaţi...
Daca va va chema in instanta pentru restituirea imprumutului in aceasta maniera, va trebui sa faca dovada ca dvs i-ati cerut banii cu imprumut. La modul in care prezentati problema, va puteti apara invocand darul manual- donatia (art 1011(4) NCC), care, ca regula este irevocabila. Daca veti reusi sa convingeti instanta ca a fost un act unilateral si voluntar din partea celui care v-a oferit banii, nu este necesar sa-i restituiti. La acest moment nu aveti de ce sa va faceti griji. Daca nu inceteaza cu amenintarile puteti face plangere la politie pentru infractiunea de amenintare.
El să oferit să mă ajute mi-a zis să îmi dau demisia unde lucrez că mă ajută el cât poate îmi dă el pe lună 10 mil numai să nu mai stau la aia... el nu are nici o dovadă că mi-a dat bani decât că îmi punea în cont pe card pe lună.. că a vrut el nu am cerut eu nimic şi nu am avut niciodată intenţia de a profita de el.. este o cunoştinţă mai veche.. iar acum mă ameninţa.. el este plecat din ţară este în america şi îmi spune că o trimite pe soţie dar eu nu am avut trb cu aceasta.., se poate să păţesc ceva să ajung la închisoare.. nu am mai avut pb cu legea până acum îmi este frică să nu ajung la închisoare pt o prostie ca asta... între timp mi-am găsit de muncă şi i-am spus că nu mai am nevoie şi i-am mulţumit şi a zis ok.. iaracum dupa 6 luni sa trezit sa imi ceara bani inapoi ca are probleme...ce pot face in aceasta situatie
incadrare din punct de vedere penal nu cred ca poate fi posibila. insa pe civil daca va da in judecata va trebui sa dovediti darul manual la fel cum si dumnealui va trebui sa dovedeasca imprumutul
Vă mulţumesc frumos pentru ajutor.. şi vă doresc o zi excelentă şi plăcută.. mai am încă o întrebare pe asigurarea maşini pot pune la utilizator o persoană mai învârsta să îmi scadă şi mie pt că nu am 30 de ani