avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Tatal meu s-a recasatorit in anul 1973,fara a rezulta vreun descendent,eu fiind singurul lui copil,care ii port numele.Sotia lui care a decedat,are o sora cu o fiica.Bunul comun este un apartament,care este achizitionat pe numele lor.La succesiunea apartamentului in care locuieste tatal meu poate avea pretentii sora si nepoata defunctei ?
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 18:50, 28 Mai 2014
Depinde!
Tu crezi ca ne-ai spus tot, dar singurul lucru important este daca tatal si sotia defuncta nu si-au intocmit cate un testament, unul in favoarea celuilalt, caz in care sora este exclusa, nefiind mostenitor rezervatar. Apoi la succesiune nu pot veni sora defunctei si nepoata simultan, vine doar sora. Vezi cu cate notiuni trebuie sa ,,operezi" :) !
Sper ca m-am facut inteles!
De ce nu merge tatal sa deschida succesiunea?
Intradevar, nu exista nici un testament. Tatal va deschide succesiunea in curand (exista vreun termen de la deces?). Nelamurirea mea era daca sora defunctei are drept de participare la masa succesorala. Multumesc.
Tatal dvs vine cu sora defunctei la mostenire.
DlGoe a scris:


De ce nu merge tatal sa deschida succesiunea?



De ce ar merge să deschidă succesiunea? (nu mai amintesc de faptul că tatăl nu are cum să deschidă succesiunea, aceasta fiind deschisă prin decesul soţiei sale - chestiune de ordin terminologic şi nu numai, pentru a şti cu ce noţiuni operăm).

Deci, de ce ar merge? Pentru a-l obliga pe notar să o citeze şi pe sora defunctei, care, odată citată, va afla şi că trebuie să accepte succesiunea pentru a moşteni?

Eu zic sa accepte succesiunea şi să aştepte împlinirea termenului de opţiune succesorală. Poate că mătuşa nu are habar de condiţia acceptării pentru a putea moşteni şi astfel tatăl userului scapă de un moştenitor, rămînînd să moştenească singur.
Nu este vorba de matusa mea,ci de cumnata tatalui meu (sora sotie lui).Ce inseamna sa accepte succesiunea (sa nu deschida succesiunea,adica sa nu mearga la notar?) si care este termenul de optiune succesorala?

Alte discuții în legătură

Buna ziua - dezbatere succesiune ionita-victorita ionita-victorita sora mea a decedat in octombrie 2011,ramanand sotul. dupa deces nu ne-am inteles cu sotul sa ne dea lucrurile personale ale surorii mele. Mentionez ca ei nu ... (vezi toată discuția)
Dreptul la mostenire ai nepotilor descedenti de fratii defunctului ileana54 ileana54 Va rog sa imi spuneti cum se imparte mostenirea in cazul in care sotul este mort si nu are mostenitori .fratii.sau parintii.defuncteiisint si ei ... (vezi toată discuția)
Mostenire Vlad2013 Vlad2013 Buna dimineata, Multe multumiri,pentru raspunsurile pe care le-am primit,la intrebarile de zilele trecute. Acum,ma adresez cu o problema care ne ... (vezi toată discuția)