avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 653 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Tatal meu s-a recasatorit in anul 1973,fara a rezulta vreun descendent,eu fiind singurul lui copil,care ii port numele.Sotia lui care a decedat,are o sora cu o fiica.Bunul comun este un apartament,care este achizitionat pe numele lor.La succesiunea apartamentului in care locuieste tatal meu poate avea pretentii sora si nepoata defunctei ?
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 18:50, 28 Mai 2014
Cota soţului supravieţuitor este de:
…………………………………………………………………………….
c) o jumătate din moştenire, dacă vine în concurs fie numai cu ascendenţi privilegiaţi, fie numai cu colaterali privilegiaţi ai defunctului;
………………………………………………………………………………
Colaterali privilegiati sunt rudele pe linie colaterală cu defunctul care fac parte din clasa a doua de moştenitori legali. Sunt colaterali privilegiaţi: fraţii şi surorile persoanei decedate si descendenţii acestora, până la gradul al IV-lea inclusiv.

Nu este vorba de matusa mea,ci de cumnata tatalui meu (sora sotie lui)

Excelent raspuns, l-ai bagat in cofa pe maestrul @themis :thumbup:
Acceptarea succesiunii inseamna ca oricare dintre cei ce au vocatie succesorala (aici tatal si cumnata lui) au un termen de un an pt. a accepta sau nu mostenirea. Acceptarea este de mai multe feluri.
Cel mai bine intelegi daca iei noul cod civil, art. 1103 si urmatoarele si le citesti.
Ultima modificare: Miercuri, 28 Mai 2014
Admin, administrator
stimate user nimeni nu a bagat in cofa pe nimeni.... raportul ramane acelasi chiar daca sora sotiei tatalui nu este matusa userului! Aceasta are vocatie. Userul este singurul care nu are vocatie la sotia defunctului, nefiind probabil adoptat nici cu efecte depline nici cu efecte restranse.
Deci la mostenirea sotiei tatalui dvs vine tatal dvs si sora defunctei.PUNCT! Maestrul Themis v-a sfatuit foarte bine....
Maestrul @themis s-a pripit, n-a fost atent si userul , pe buna dreptate, a lamurit lucrurile.
In schimb d-voastra, stimate d-le user @joha, ati ratat un bun prilej de a tacea!
Acum ce vreti, sa-i inruditi d-voastra cu de-a sila ?
Restul postarii este o perdea de fum ce mascheaza un atac la persoana.
Eu sunt aceea persoana si ma simt onorat ca v-am starnit ! Interesul, evident!
:oops:
DlGoe a scris:

Restul postarii este o perdea de fum ce mascheaza un atac la persoana.

Si asta ce-i?
Dvoastra @dl Goe cred ca nu stapaniti logica juridica, va rog in calitate de moderator, de aceasta data, sa raspundeti la OBIECT in acest forum si sa nu mai aveti interventii aiuristice!
Stati linistita ca nu mi treziti interesul nici prin raspunsuri si nici ca femeie, fiind de acelasi sex si eu ca si dvs! Nu va flatati ca nu este cazul!
Considerati acest mesaj ca un avertisment dupa care voi trece la stergerea mesajelor ce nu contin nimic in legatura cu subiectul sau nu aduc plus valoare discutiei.
Ceea ce nu ati inteles dvs este ca indiferent ca era sau nu matusa userului ,aceasta are vocatie la mostenire, fiind colateral privilegiat cu sotia tatalui userului.
Credeti ma ca ati beneficiat de clementa prin faptul ca pana acum nu am sters niciun mesaj de al dvs in acest forum.
Ultima modificare: Miercuri, 28 Mai 2014
ContSters250994, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua - dezbatere succesiune ionita-victorita ionita-victorita sora mea a decedat in octombrie 2011,ramanand sotul. dupa deces nu ne-am inteles cu sotul sa ne dea lucrurile personale ale surorii mele. Mentionez ca ei nu ... (vezi toată discuția)
Dreptul la mostenire ai nepotilor descedenti de fratii defunctului ileana54 ileana54 Va rog sa imi spuneti cum se imparte mostenirea in cazul in care sotul este mort si nu are mostenitori .fratii.sau parintii.defuncteiisint si ei ... (vezi toată discuția)
Mostenire Vlad2013 Vlad2013 Buna dimineata, Multe multumiri,pentru raspunsurile pe care le-am primit,la intrebarile de zilele trecute. Acum,ma adresez cu o problema care ne ... (vezi toată discuția)