avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 363 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Fostul sot mi-a vandut casa dupa partaj si Hotarare ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Fostul sot mi-a vandut casa dupa partaj si Hotarare Judecatoreasca irevocabila

Am divortat in sept 2009 dupa ani de chin si discutii si am facut partaj imobiliar.
Deoarece hartuielile continua in forma agravanta, am hotarat sa vand si sa plec din zona deoarece este periculos si cu relatii sus puse in politie . Ieri am fost la cadastru sa-mi iau actele ce-mi trebuie si mi s-a spus ca totul este blocat deoarece fostul sot a vandut casa pe 23 aprilie anul acesta , in baza unei procuri data de mine in 2004. Azi merg cu cineva la notarul care a facut acest act si sa vad ce pot face. Am avut destule necazuri si pana acum , cu amenintari repetate reale , cu arme,(politia nu a facut nimic), cu inchisoarea (aiurea) cu amenintari de mutilare de catre terti. Am facut plangeri penale, am facut somatie cu executor sa-si ia de pe propr mea bunurile sale sau comune nepartajate, dar in ziua stabilita nu s-a prezentat si s-a incheiat PV cu avocat, executor, si 2 martori. Am inchiriat un depozit unde sa le depozitez ca sa pot vinde casa caci nu pot sa mai locuiesc acolo. Acolo sta doar un frate sa pazeasza si sa anunte politia cand taie gardul sau strica ceva . Pana si cainii ii agita noaptea cu niste aparate speciale. Deoarece are relatii, mi-a taiat electrica, gazele, si centrele respective taraganeaza fara motiv trecerea utilitatilor pe numele meu, cu toate ca eu le platesc.
Mai sus am expus pe scurt, ce se intampla.
Ieri insa, cand am aflat ca a mi-a vandut casa imediat dupa pasti a.c. iar cei de la cadastru mi-a zis ca a avut o procura data de mine in 2004 ,iar casa a inceput sa se construiasca in 2006., iar dupa divort in 2009 si partaj prin intelegere trecut in hotarare, sunt debusolata. Pana nu merg , la notarul care a facut asta ,sa iau actele de si sa ma sfatuiesc cu av meu, si cu altii ce pot face, nu am alte amanunte . Subliniez ca in urma partajului el a ramas cu vechiul domiciliu conjugal si cu alte proprietati, din care a vandut deja cateva . Suntem casatoriti din 96 (la 2 ani dupa ce s-a nascut copilul), si adaug la asta alti 2 ani in concubinaj Copilul mi-a fost incredintat si el sa plateasca 500 lei/luna . Acum copilul e major si de maxim 6 luni este de partea sa . Poate cineva sa -mi spuna ce cai legale sunt acum si nu foarte costisitoare deoarece deja cu rudele mele platesc avocat si alte costuri?
Analizati atent limitele si in special valabilitatea procurii acordate de dv in favoarea ex sotului
Trebuia ca la momentul demararii procedurii divort/partaj sa solicitati anularea procurii
Analizati varianta formularii de actiune revocatorie
Nu puteti decat sa solicitati anularea actului de vanzare cumparare si sa verificati daca v-ati intabulat dreptul dupa ce ati obtinut hotararea de partaj.
Din pacate insa nu sunt demersuri nici simple si nici ieftine.
Pai imobilul vandut v-a revenit dvs in urma partajului? Pentru ca daca i-a revenit sotului avea tot dreptul sa vanda. Incercati sa puneti putina ordine in idei.
Imobilul respectiv mi-a revenit mie in proprietate deplina din mai 2009 prin HJ
In timpul unei altercatii in 2004 si hartuieli, am dat scris ca nu am nevoie de nimic si el o foloseste. Nu e o procura propriuzis. Am tarait-o asa pana in 2009 cand am ajun la divort si partaj imobiliar. El a ramas cu alte proprietati , iar casa care ne-am inteles ca -mi revine mie si a fost consemnata in HG cf intelegerii a fost construita in 2006 ,unde am si resedinta de altfel, neavand alta proprietate .

Editat de moderator simonette12- motiv pct.1.3 din Regulament
Ultima modificare: Joi, 29 Mai 2014
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
AJUTOOR ! Mai doresc si alte opinii in legatura cu actul de V/C facut de fostul sot .
Am discutat cu doi avocati si parerile sunt impartite .
IN fapt acest act a fost facut de ex-sot pe 23 aprilie 2014 folosind o procura pe care i-am dat-oin 2004 pentru niste vanzari unuri comune in calitate de soti, acestea s-au si facut . In 2009 am divortat si am impartit cele 3 imobile : domiciliu conjugal (piata Unirii ) si un imobil oras Pantelimon revenindu-i sotului ,iar mie imobilul cu pricina , situat tot in Pantelimon,vecin cu celalalt . Deoarece hartuiala era continua si agravanta,am hotarat sa vand si sa plec, eu nemailocuind acolo,iar fratelemeu s-a mutat acolo sa aiba grija de casa,lucruri, caini . Avand relatii la politie si-a permis sa faca tot felul de abuzuri :taiere de lumina, gaze, cablu si net, sustragere de bunuri imobile nepartajate,amenintari cu moartea ,depozitari de arme de foc pe proprietate, taierea gardului de separatie,....hartuiala de neimaginat. La sesizarea politiei,aceasta nu a facut nimic in afara de a-l amenda pe fratele meu cu maxim amenda deoarece au fost deranjati sa intervina.
In fine, am hotarat sa vand si saplec definitiv . Astfelam aflat de la intabulare ca totul e blocat ca e un contract de V/C pe ac adresa pe 23 aprilie a.c. la notarul X . Am mers pe 29 mai la notarul X , am luat documentele si am constatat ca l-a vandut copilului nostru major ,si ca-i facuse pe 22 aprilie (cu o zi inainte de vanzare) si buletin pe proprietatea mea, eu nestiind nimic de acest lucru decat dupa intrarea in posesie a actelor de la notariat . Precizez ca nu as fi avut nimic impotriva sa-i stabilesc domiciliul acolo , ba el chiar a refuzat acest lucru cand i-am promis sa vina acolo si sa se ocupe de afacerea mea,el refuzand
Mai nou, pe 30 mai a.c. am aflat ca fiul meu a introdus actiune si luni2 iunie va veni sa ma evacueze. .
Intrebarile mele :
1) Cu ce acte i-a facut politia CI fiului meu atata timp cat actele proprietatii mele si nu am participat ? Probabil s-a folosit de acte false ex-sotul?
2) Ce pot face in situatia in care acum sunt intre ciocan si nicovala si nu vreau ca fiul sa pateasca ceva urmare aceste uneltiri a tatalui sau , el probabil fiind incantat de asta .
3) In cazul in care inaintez luni actiunea , avocatii spunandu-mi ca voi avea castig , dar e de durata ,iar luni vine fiul meu si ma evacueaza ce mai pot face ?
Precizez ca ex-sotul are relatii in structurile de politie si se lauda permanent cu asta , avand o afacere cu arme si munitii.
Precizez ca am renuntat la afacerea ce-mi asigura existenta, datorita scandalurilor la care asistau clientii , eu stand la prieteni si deci traiesc momentan din ajutor rude , pensie mama.
Precizez ca toate reclamatiile scrise facute la politie nu s-au rezolvat ,si ca am dovezi doar inregistrarile audio si video facute de mine,fratele meusi camerele video de pe proprietate , inregistrari facute chiar si in prezenta agentilor de politie Pantelimon .
Ultima modificare: Sâmbătă, 31 Mai 2014
ContSters144699, utilizator

Alte discuții în legătură

Drept de folosire al imobilului ContSters144699 ContSters144699 In caz de divort si partaj intre soti, se poate trece drept de folosire al casei al celuilalt sot care are alte proprietati rezultate din partaj ? Ce ... (vezi toată discuția)
Actele de proprietate tinute ascunse de sotul meu si nu vrea sa mi le arate reli_relly reli_relly Buna ziua! As dori,daca se poate sa ma lamuriti in cateva probleme pe care le am cu sotul meu Incep prin a va spune ca de la un timp sotul meu,impreuna cu ... (vezi toată discuția)
Dupa 5 ani de la divort vasilepop vasilepop Inainte cu 5 zile de casatorie mama mea mi a facut procura notarial precum pot sa vand in numele ei apartamentu proprietate care l avea, eu fiind unicul ... (vezi toată discuția)