avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Minor care refuza sa se legitimeze in prealabil
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Minor care refuza sa se legitimeze in prealabil

Bună seara, sunt minor, am 15 ani, astazi am iesit din scoala in timpul orei, iar politistul care statea la poarta m-a intrebat unde merg, doream sa merg la magazin, si i-am spus ca merg la magazin.
Cand m-am intors, mi-a cerut sa ma legitimez, iar eu i-am spus sa imi prezinte el o legitimatie, iar apoi o sa i-o prezint si eu.
El se facea ca nu aude, dupa ce i-am cerut legitimatia mi-a spus: "Buletinul te rog", iar eu i-am raspuns ca nu il am la mine, si mi-a cerut carnetul de elev. I-am spus ca nu am carnetul la mine si ca este in clasa, a spus sa mergem dupa el, cand am auzit asta, am scos buletinul din portofel si i l-am dat.
Apoi, am mers la intrarea in scoala, iar acesta a sunat pe cineva si a spus: "Am pe cineva care nu s-a legitimat in prealabil", iar apoi nu am mai auzit ce a spus.
Dupa ce a terminat convorbirea telefonica, a venit la mine, si mi-a spus ca o sa primesc o amenda acasa, l-am intrebat care e valoarea amenzii dar acesta a refuzat sa imi spuna, mi-a spus: "O sa vezi cand iti vine acasa".
Bun, intrebarile mele sunt:
-Pot face ceva daca acesta nu s-a legitimat? [erau 3 persoane in jurul meu, elevi de la aceasi scoala cu mine, au auzit si au vazut cand l-am intrebat daca imi arata o legitimatie, deci practic sunt martori.]
-Are voie sa amendeze un minor?
-Daca are voie sa amendeze un minor, care este suma pe care o pot primii ca amenda.
PS: Nu mi-a inmanat nici o hartie, gen proces verbal, nimic, doar mi-a spus ca o sa primesc o amenda la domiciliu.

Cel mai recent răspuns: ionutd77 , utilizator 23:05, 30 Mai 2014
-Pot face ceva daca acesta nu s-a legitimat?

Politistul se afla in timpul serviciului,avea obligatia sa legitimeze oricare persoana intentioneaza sa patrunda in unitatea scolara,conform ordine primite
Politistul,in calitate de reprezentant al statului,are autoritatea si competenta sa constate incalcarea normelor in vigoare si in cazuri motivate ,sa aplice sanctiuni in limita legal prevazuta
Ultima modificare: Vineri, 30 Mai 2014
ynocentta, utilizator
Pai eu nu incercam sa intru in incinta scolara, am mers pe o banca in spatele scolii, nu doream sa intru pe intrare, eventual sa intru prin spatele scolii[nu avea de unde sa stie ce vreau eu sa fac]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema ratb gs_octavian gs_octavian Buna ziua. Astazi am uitat ca mi-a expirat abonamentul RATB si m-a prins controlorul. Mi-a cerut sa ii dau buletin dar nu am avut si i-am aratat legitimatia ... (vezi toată discuția)
Obligatiile politistului!!! paunionutz paunionutz Buna ziua, Am avut o mica disputa cu un echipaj de politie (sectoristi sau de proximitate, cum se mai numesc), care si-au lasat masina in mijlocul drumului ... (vezi toată discuția)
Declaratie dictata de politist silvia148 silvia148 Intr-o dimineata cand am plecat la scoala cu mijlocul de transport am fost opriti de ARR si de Politia de frontiera,soferul s-a dat jos sa prezinte actele,dupa ... (vezi toată discuția)