avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 403 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Fotografiere parcare ilegala pe loc rezervat ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Fotografiere parcare ilegala pe loc rezervat persoanelor cu handicap in Carrefour

salut. am niste intrebari poate ma ajuta cineva:
1. ce statut au parcarile din carrefour sunt private sau publice. ce reguli de circulatie se aplica? daca esti obligat sa respectii semnele de stop/prioritate de ce nu si cele de rezervare a lucurilor pt pers cu handicap. pot directorii carrefour sa permita prin reguli proprii parcare oricui pe locuri rezervate pers cu handicap?
2. poti sa faci o fotografie in parcari private, daca nu exista semn de interzis la foto?
3. o masina care livreaza/transporta marfa poate parca de un loc rezervat pt pers cu handicap?
4. contraventiile din parcari trebuie anuntate la politie sau proprietarul parcarii poate permite comitearea de contraventii? eu ca persoana fizica am dreptul a de sesiza o contraventie sau doar proprietarul parcarii poate sesiza la politie contraventii de pe proprietatea sa si aici ma refer la parcarea ilegala pe locurile rezervate pers cu handicap.
5. politia locala in cat timp este obligata sa raspunda/apara la fata locului pt o sesizare telefonica a unor masini care au parcat ilegal pe locul rezervat pt pers cu handicap.
6 agentii de paza care interzic sesizarea/fotografierea celor care comit contraventii de catre persoane fizice sunt complici sau favorireaza contravienentii ori fac abuz?
Este parcarea magazinului, ei stiu ce regului aplica, nu se poate baga Politia sa dea amenzi, sau sa faca ordine in "bucataria" lor.
1-Locurile special semnalizate pentru parcare auto cu semn distinctiv persoane cu dizabilitati sunt prevazute de norme internationale-obligatoriu de respectat si de aplicat si pentru tara noastra
2-Depinde de scopul fotografierii
Daca nu incalca dispozitiile legii speciale nr referitoare la protectia persoanei si a vietii private,pot fi realizate fotografii
3-Nu
4-Aveti dreptul sa sesizati fapte care apreciati ca intra sub incidenta legi
5-Este hazardat a emite raspuns...avand in vedere lipsa gradului minim de civilizatie demonstrat in parcarile unitatilor comerciale,cota parte de interes si de solutionare exista inclusiv la nivelul agentilor care preiau apelurile telefonice
Sunt cazuri,ma refer in capitala cand se raspunde prompt
Mai exista si reticenta responsabilitatii in ceea ce priveste constatarea de astfel de fapte,existand discutii intre politia de sector si politia rutiera
6-Fapta poate fi incadrata conditionat de existenta elementelor si indiciilor temeinice necesare incadrarii in fiecare dintre faptele precizate de dv
Nu poate agentul de paza sa interzica utilizarea telefonului de catre client
Si agentul de paza are superiori care raspund de asigurarea sigurantei si securitatii in incinta unitatii comerciale ca si luarea masurilor necesare impotriva savarsirii faptelor aflate sub incidenta legii
dumneavoastra thran sugerati ca in caz de accident pe proprietate privata politia nu poate interveni sau amenda? daca poate de ce? care este diferenta intre un accident si un ocuparea ilegala a unui loc rezervat pers cu hadicap dpdv legal?
astept sa va motivati raspunsul cu articole din lege si nu cu pareri personale.
scopul, fotografierii unei masini parcare ilegal pe un loc rezervat pers cu handicap, este a de avea o dovada cand soseste echipajul de politie la fata locului si sa poti arata ca nu ai sunat degeaba la politie.
Ultima modificare: Duminică, 1 Iunie 2014
blu3s0ul, utilizator
Eu nu sugerez nimic, uitati legea:
OUG 195/2002, Actualizata 2014, privind circulatia pe drumurile publice
Articolul 6
In sensul prezentei ordonante de urgenta, expresiile si termenii de mai jos au urmatorul inteles:
14.drum public – orice cale de comunicatie terestra, cu exceptia cailor ferate, special amenajata pentru traficul pietonal sau rutier, deschisa circulatiei publice; drumurile care sunt inchise circulatiei publice sunt semnalizate la intrare cu inscriptii vizibile;

40.zona rezidentiala – perimetrul dintr-o localitate unde se aplica reguli speciale de circulatie, avand intrarile si iesirile semnalizate in conformitate cu prevederile legale.

SECTIUNEA 5: Obligatii in caz de accident
Art. 75
Accidentul de circulatie este evenimentul care intruneste cumulativ urmatoarele conditii:
a)s-a produs pe un drum deschis circulatiei publice ori si-a avut originea intr-un asemenea loc;

b)a avut ca urmare decesul, ranirea uneia sau a mai multor persoane ori avarierea a cel putin unui vehicul sau alte pagube materiale;
c)in eveniment a fost implicat cel putin un vehicul in miscare;

Fiecare market are un Regulament de Ordine Interioara, fiecare are "bunataria" lui.
Daca dumneavoastra ati fi proprietarul unui asemenea market, si ati fi obligat de lege sa aveti 20 de locuri pentru persoanele cu dizabilitati, nu ati face aceste locuri de parcare?
Dar daca sunt goale si vine un agent care va face aprovizionarea nu l-ati lasa sa parcheze pentru 30 de minute, ar fi trebuit sa caute un loc de parcare indepartat sa piarda timpul?
Din acest motiv v-am raspuns ca este strict "bucataria" fiecaruia, iar Politia nu are treaba cu parcarile private, nu pot face legea pe terenul cuiva, nu se baga ei in alte probleme mult mai grave, dar intr-o asemenea joaca.
drumurile care sunt inchise circulatiei publice sunt semnalizate la intrare cu inscriptii vizibile;
nu exista la intrare un semn care sa arate ca parcarile carrefour sunt drumuri inchise circulatiei publice

Alte discuții în legătură

Oprire neregulamentala zozomester zozomester Va salut ! am o intrebare daca cineva ma poate ajuta. in oras exista un magazin mare care are parcarea proprie si unde cu cateva zile au vopsit in unele ... (vezi toată discuția)
Asociaţia de proprietari poate bloca roţi în parcarea privată a blocului? maximiljen maximiljen Bună seara, Mă interesează ce spune legislaţia în cazul expus pe scurt în titlu. Pe larg întrebarea este: Asociaţia de proprietari a blocului ... (vezi toată discuția)
Amenda in parcare noiembriesm noiembriesm Buna ziua. O persoana a fost amendata in parcarea unui super market. Autovehiculul a fost parcat pe locul destinat persoanelor cu handicap. Locul de parcare ... (vezi toată discuția)