avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Program de vizita
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Program de vizita

Buna ziua,
Locuiesc in Italia, sunt divortata de trei ani, copilul a ramas in grija tatalui, relationarea cu tatal in ceea ce priveste copilul sunt imposibile cam de vre-o trei luni, respectiv aprilie 2014. Contactul cu copilul imi este interzis, chiar si cel telefonic. Care este procedura in ceea ce priveste programul de vizita sau ce as avea de facut in a nu pierde legatura cu fiul meu, in varsta de 12 ani?Multumesc din suflet raspunsurilor "la obiect"!
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 11:19, 4 Iunie 2014
daca aveti hotarare judecatoreasca privind programul de vizita-relatii cu minorul puteti face plangere penala pt nerespectarea hotararii judecatoresti.
puteti face si actiune civila ca sa-l obligati la respectarea programului dar sa-i cereti si daune.
si in plangerea penala ii puteti cere daune.
ar trebui sa apelati la un avocat mai ales ca nu sunteti in tara
1.Daca prin hotararea de divort nu aveti stabilit un program de vizita al minorului sau programul nu a fost stabilit pe cale judecatoreasca printr-o actiune promovata pe cale separata, atunci aveti posibilitatea sa formulati o actiune de stabilire program vizita minor.
2.Daca aveti un program de vizita stabilit in una din variantele aratate mai sus, iar tatal va ingradeste in mod repetat exercitarea dreptului de vizita conform hotararii judecatoresti, atunci aveti posibilitatea depunerii unei plangeri penale pentru savarsirea infractiunii prev de art.379 al.2 c.pen.- nerespectarea masurilor privind incredintarea minorului sau executarii silite ( varianta mai dificila insa avand in vedere ca nu va aflati in tara).
Pentru dovedirea plangerii penale aveti nevoie de probe.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Copii, divort, drepturile si obligatiile parintilor Clear Clear Buna ziua, doresc sa aflu un raspuns la urmatoarea situatie: Parinti divortati, 2 copii, mama are custodia copiilor, tatal are drept de vizita 1 data la 2 ... (vezi toată discuția)
Stabilire program vizitare minor dumitrugj dumitrugj Buna seara!Daca ma poate cineva ajuta cu un raspuns...va multumesc anticipat! Ca urmare a unei actiunii in instanta am obtinut dreptul de a pastra legaturi ... (vezi toată discuția)
Nu sunt lasat sa vad minorii dupa programul stabilit de instanta ciciilo ciciilo Buna ziua. La divort fosta mea sotie a fost deacord cu programul de vizita stabilit de instanta. Eu m-am recasatorit intre timp si acum si-a schimbat opinia si ... (vezi toată discuția)