avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ACORDARE CONCEDIU DE ODIHNA DUPA CON CEDIUL FARA PLATA
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ACORDARE CONCEDIU DE ODIHNA DUPA CON CEDIUL FARA PLATA

Am avut concediu fara plata in anul 2013. Exista ceva specificat in legislatie referitor la distanta in timp intre cel fara plata si concediul de odihna din anul urmator sau se poate lua oricandin anul urmator? Lucrez in invatamant ca personal nedidactic(muncitor).
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:29, 4 Iunie 2014
Nu exista asa ceva prevazut intr-un act normativ.Esta posibil ca dupa efectuarea CO , un salariat poate solicita acordarea unui CFP si invers.

In invatamant, conform Ordinului Ministerului Educatiei, cercetarii, tineretului si sportului nr. 5559/2011:
- Efectuarea concediului de odihnă se realizează în baza unei programări colective sau individuale stabilite cu consultarea reprezentantului/reprezentanţilor organizaţiei/organizaţiilor sindicale din unitatea/instituţia de învăţământ, afiliate la federaţiile sindicale reprezentative, sau, după caz, a reprezentanţilor salariaţilor, pentru programările colective, ori cu consultarea salariatului, pentru programările individuale.

- Perioadele de efectuare a concediului de odihnă pentru fiecare cadru didactic se stabilesc de consiliul de administraţie, în funcţie de interesul învăţământului şi al celui în cauză, dar cu asigurarea personalului didactic necesar pentru desfăşurarea examenelor naţionale.

- Cadrele didactice din învăţământul preuniversitar beneficiază de dreptul la concediul de odihnă anual cu plată, cu o durată de 62 de zile lucrătoare, în perioada vacanţelor şcolare.
Ultima modificare: Miercuri, 4 Iunie 2014
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna alexandra910523 alexandra910523 M-am angajat in octombrie 2015 la o gradinita si concediul de odihna mi-a fost impus de angajator in perioada sarbatorilor de Craciun cand gradinita a fost ... (vezi toată discuția)
Plata drepturilor salariale conform contractului de munca - concediul de odihna Sultanescu Sultanescu Am 2 angajatori diferiti si contracte de munca pe durata nedeterminata care prevad drepul de a-mi acorda Concediul de odihna. Un anagajator este Universitatea ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna yuhu yuhu Lucrez la o institutie invatamant de stat, care are un regulament intern (s-a dat o decizie in care este stabilita perioada de concedii de odihna in perioada ... (vezi toată discuția)