avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 615 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Plata drepturilor salariale conform contractului de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Plata drepturilor salariale conform contractului de munca - Concediul de odihna

Am 2 angajatori diferiti si contracte de munca pe durata nedeterminata care prevad drepul de a-mi acorda Concediul de odihna.
Un anagajator este Universitatea din Bucuresti unde sunt titular pe functia de Lector din 2008, iar al 2-lea este de Profesor in invatamantul preuniversitar la Liceul Pedagogic pe catedra de matematica si TIC. Am sau nu dreptul (plata ) Concediul de odihna?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:18, 20 Iunie 2019
CRED următoarele:
Concediul de odihna in cazul cumulului de functii
In cazul concediului de odihna la care are dreptul angajatul care face cumul de functii, acest subiect este motiv de controverse. Cu toate acestea, articolul 144 din Codul Muncii specifica in mod clar ca:

(1) Dreptul la concediu de odihna anual platit este garantat tuturor salariaților.

(2) Dreptul la concediu de odihna anual nu poate forma obiectul vreunei cesiuni, renuntari sau limitari.

Cu alte cuvinte, orice angajat are dreptul la concediu de odihna in baza contractului de munca pe care l-a incheiat.

Sultanescu a scris:

Am 2 angajatori diferiti si contracte de munca pe durata nedeterminata care prevad drepul de a-mi acorda Concediul de odihna.
Un anagajator este Universitatea din Bucuresti unde sunt titular pe functia de Lector din 2008, iar al 2-lea este de Profesor in invatamantul preuniversitar la Liceul Pedagogic pe catedra de matematica si TIC. Am sau nu dreptul (plata ) Concediul de odihna?

Ultima modificare: Marți, 19 Februarie 2019
Sultanescu, utilizator
Tineti cont si de HG 250/1992 ...
In invatamant a fost emis OMEN 5559/2011 care spune clar ca nu trebuie sa se tina seama de HG 250/1992
ORDIN Nr. 5559 din 7 octombrie 2011 pentru aprobarea Normelor metodologice privind efectuarea concediului de odihnă al personalului didactic din învăţământ EMITENT: MINISTERUL EDUCAŢIEI, CERCETĂRII, TINERETULUI ŞI SPORTULUI PUBLICAT ÎN: MONITORUL OFICIAL NR. 723 din 13 octombrie 2011

În baza prevederilor art. 267, 270 şi art. 304 alin. (13) din Legea educaţiei naţionale nr. 1/2011, în temeiul hotărârii Guvernului nr. 536/2011 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului,

ministrul educaţiei, cercetării, tineretului şi sportului emite prezentul ordin.

ART. 1 Se aprobă Normele metodologice privind efectuarea concediului de odihnă al personalului didactic din învăţământ, prevăzute în anexa care face parte integrantă din prezentul ordin. ART. 2 La data intrării în vigoare a prezentului ordin se abrogă Ordinul ministrului educaţiei naţionale nr. 3.251/1998 pentru aprobarea Normelor metodologice privind efectuarea concediului de odihnă al personalului didactic din învăţământ, emise în aplicarea art. 103 din Legea nr. 128/1997 şi a Hotărârii Guvernului nr. 250/1992, republicată, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 269 din 20 iulie 1998. ART. 3 Direcţia generală management, resurse umane şi reţea şcolară din Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, inspectoratele şcolare şi unităţile de învăţământ duc la îndeplinire prevederile prezentului ordin
Unde este mentionata prevederea ca nu se tine cont ???

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plată concediu de odihnă ? cain2k cain2k Bună seara, Luna aceasta, un coleg din departament nu a primit drepturile salariale din luna iulie, pe motiv că mai este angajat pe baza unui contract de ... (vezi toată discuția)
Acordare concediu de odihna dupa con cediul fara plata adi19 adi19 Am avut concediu fara plata in anul 2013. Exista ceva specificat in legislatie referitor la distanta in timp intre cel fara plata si concediul de odihna din ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna invatamant Marissa87 Marissa87 Buna ziua, revin cu o alta intrebare pentru ca in cadrul unitatii nu gasesc raspuns. La inceputul anului scolar, cand am semnat contractul de munca era ... (vezi toată discuția)