avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Solicitare clarificare situatie fiscala privind ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Solicitare clarificare situatie fiscala privind obligatiile fiscale (o amenda circulatie in urma cu aprox 3 ani)

Buna ziua

1. Va rog frumos lamuriti-ma si pe mine. In urma cu aprox 3 ani am primit o amenda de circulatie pe care am contestat-o, in sensul ca am facut o contestatie catre judecatoria ce tine de localitatea respectiva, pe care - dupa cum spunea legea - am trimis-o Politiei de care apartinea agentul care mi-a dat amenda, urmand ca Politia sa o depuna la Judecatorie. De atunci nu am mai primit nici un fel de confirmare sau raspuns de la nimeni, nici de la Politie, nici de la Judecatorie. (Suspectez ca Politia din satul respective nu a inaintat contestatia catre Judecatorie) Am dovada ca am trimis contestatia in termenul cerut Politiei. Cum pot actiona in astfel de situatie?
2. Fiind doar solicitare de lamuririe din partea fiscului, fara confirmare de primire, are putere juridica?

Va multumesc anticipat si va urez succes si putere de munca, felicitandu-va pt informatii, promptitudine si competenta!
Cel mai recent răspuns: eugen68octavian , utilizator 18:04, 5 Iunie 2014
Contestaţiile, spune legea, se depun la judecătoria competentă, nu la secţia de poliţie. Cel mai probabil PV-ul cu amenda respectivă a rămas necontestat şi dumneata trebuie să plăteşti amenda. De acea amendă nu veţi putea scăpa niciodată în mod legal. Solicitarea către fisc are putere juridică exact cât are orice document adresat de un cetăţean către o instituţie. Ei sunt obligaţi sî vă răspundă în 30 de zile, dar fiţi sigur că nu vor păţi nimic dacă nu vi-l dau.
Cel mai probabil vi-l vor da şi sigur veţi afla de acolo obligaţiile de ordin financiar ce vă revin.
Uitati ce am gasit eu pe net:

”Unde se depune plîngerea

Plîngerea împotriva procesului-verbal de constatare şi sancţionare a contravenţiei, încheiat de poliţiştii de Circulaţie, se depune, la Braşov, la sediul Biroului de Poliţie Rutieră. Dacă sînteţi amendat în altă zonă a ţării, plîngerea se depune la sediul unităţii de poliţie din care face parte poliţistul constatator. Plîngerea se poate depune şi la Judecătoria localităţii sau sectorului pe raza căruia s-a săvîrşit contravenţia. Plîngerea suspendă executarea amenzilor şi a sancţiunilor contravenţionale complementare, de la data înregistrării acesteia la unitatea de poliţie. ”

De aceea am trimis-o la Politia din satul respectiv, urmand - ma gandeam eu - ca ei sa o depuna la Judecatorie. Va rog sa-mi confirmati daca exista cu adevarat legea asta, sau articol de lege ce-o fi!

Căi de atac împotriva procesului-verbal de constatare a contravenţiei
Art. 118
(1) Împotriva procesului-verbal de constatare a contravenţiilor se poate depune plângere, în termen de 15 zile de la comunicare, la judecătoria în a cărei rază de competenţă a fost constatată fapta.
(2) Plângerea suspendă executarea amenzilor şi a sancţiunilor contravenţionale complementare de la data înregistrării acesteia până la data pronunţării hotărârii judecătoreşti.
(3) Dovada înregistrării plângerii depuse la judecătorie în termenul prevăzut la alin. (1) se prezintă de contravenient la unitatea de poliţie din care face parte agentul constatator, care va efectua menţiunile în evidenţe şi îi va restitui permisul de conducere.

Detalii: [ link extern ]

Asta spune legea şi trebuia s-o ştii stimate conducător auto. Se învaţă în şcoala de şoferi la orele de legislaţie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda si permis suspendat! emil1702 emil1702 Amenda si permis suspendat! Este luata in considerare limitarea de viteza daca la intrarea in localitate nu este semnalizat prin indicator acest lucru? Poate ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala pv - politia rutiera Costy S Costy S Buna ziua, Un prieten a promovat o plangere contraventionala impotriva unui proces verbal de constatare a contraventiei întocmit de către IPJ – ... (vezi toată discuția)
Buna ziua , neacordare prioritate pietonii pe sensul opis Florinalexandru Florinalexandru Buna ziua , astazi am trecut o intersectie semaforizata viram la dreapta de blvd mihai bravu catre calea vitan avand 4 benzi de mers 2 \\ 2 pietoni nu era pe ... (vezi toată discuția)