Buna!Am avut infatisarea pt.divort.Astept hotararea definitiva.Am doi copii majori 18,22 ani.Baiatul student,dar si lucreaza cu 4 ore.Fata a terminat liceul,are bac si doreste sa-si continue studiile.Divortul l-am depus in februarie 2014.Din ziua in care am depus divortul,fostul sot n-a mai contribuit cu nimic in casa ,nici pentru copii.Intrebarea mea este,ce trebuie facut pentru a primi copii pensie alimentara de la el.Au dreptul sa ceara pensie de la data cand am introdus cererea de divort?Ei trebuie sa mearga la judecatorie sa-si ceara acest drept?Va rog o lamurire in acest caz.El a zis ca nu-l intereseaza copiii.I-am facut,n-am decat sa-i cresc.Frumos,nu?Alcoolul merita o investitie mai la indemana decat proprii tai copii,nu?
Buna ziua,
Copiii au dreptul la pensie alimentara pana la varsta de 18 ani.
Dupa aceasta varsta au dreptul daca sunt incadrati intr-o forma de invatamant la zi.
Daca nu ati cerut-o la momentul deschiderii actiunii de divort va trebui ca ei sa se adreseze instantei pentru acest drept. Le va trebui adeverinta de la unitatea de invatamant in care sunt elevi/studenti.
Copiii trebuie sa depuna cerere in nume propriu, o pot depune in comun, li se va accepta sa primeasca de la data depunerii cererii lor, nu a cererii de divort.
Va fi o problema la baiatul cel mare ca lucreaza, pensia pt el va fi mai mica sau deloc.
Pensie urmas
Cimpanu Adriana
Am doi copii gemeni care au o pensie de urmas in urma decesului mamei lor.La implinire vartei de 18 ani vor fi la sfasitul clasei a XI vor mai beneficia de ... (vezi toată discuția)
Partaj ??
grigorescu_daniel
Buna seara! Am un cumnat care a fost si el insurat,are 4 copii,au divortat .Aveau un apartament in care au ramas ex-sotia si copiii.A platit niste ani pensie ... (vezi toată discuția)