avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1568 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Subventie angajare
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Subventie angajare

In situatia in care am o persoana de peste 55 ani angajata de 6 luni pt care primesc subventie cf legii 85, aceasta persoana si a depus dosarul de pensionare pt limita de varsta si asteapta decizia.Daca va primi raspuns pozitiv si va iesi la pensie voi mai beneficia de aceasta subventie de la stat sau trebuie sa ii inchei contractul de munca?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:51, 10 Iunie 2014
1. Este vorba de art.85 din legea 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca.

2. - Dvs. veti proceda la incetarea de drept a contractului individual de munca (CIM) cu art. 56(1), lit.c) din Codul muncii.
- Cu data incetarii CIM nu veti mai beneficia de subventie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj maria_corina29 maria_corina29 buna ziua, am firma in reorganizare as dori sa stiu, daca angajez persoane din somaj cu 3 ani inainte de varsta de pensionare cat timp primesc subventia? ... (vezi toată discuția)
Angajare persoana peste 45 de ani iuliana_gradinaru iuliana_gradinaru Va rog sa ma lamuriti intr-o chestiune: pot angaja o persoana peste 45 de ani si pot beneficia de subventie conform Legii76, in situatia in care si-a incetat ... (vezi toată discuția)
Cim pentru o persoana cu varsta de peste 45 de ani adria05 adria05 As dori sa stiu care sunt pasii care tb urmati pt angajarea unei persoane peste 45 ani , pt a beneficia de cei 500 ron acordati societatii?va multumesc. (vezi toată discuția)