avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 214 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Apartament vecin foarte murdar + animale
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Apartament vecin foarte murdar + animale

Buna ziua.
Sunt o tanara proprietara de apartament. Locuiesc sub un vecin care are aproape sigur anumite probleme de sanatate mintala. Parintii mei l-au banuit si ei dintotdeauna de respectiva afectiune.
Problema cea mare este apartamentul lui. Cand am avut de facut reparatii la instalatia de apa comuna am intrat in apartamentul lui si am constatat ca este absolut infect. Are doi caini mari si multe colivii cu pasari. Mirosul era de nedescris, de urina si animal murdar. La fel si linoleumul, care in bucatarie si hol era acoperit cu un deget gros de grasime arsa si urina de animal (ne-a si spus ca acolo dormea unul din caini). Puteai racai cu o dalta jegul de pe podea. La o "inundatie" am constatat ca pata de pe tavanul meu din holul de langa bucatarie era de... urina (de caine, probabil). Deseori aud cainele cum racaie cu ghearele intr-un colt al unei camere, probabil din instinctul de a-si acoperi nevoile. (Am si eu un motan, deci recunosc zgomotul respectiv.) Asta ma ingrijoreaza, nu vreau alte pete de natura... organica pe pereti.
In plus, am auzit zgomot/uguit de porumbei venind din garajul lui in timp ce ma indreptam spre ghena blocului. Acum cativa ani tinea gaini in garaj (stiu sigur pt ca se auzea un cocos in zorii zilei din balconul meu).

Ma pot adresa Sanepidului cu o reclamatie anonima privind mizeria respectiva, care ameninta sa se "scurga" la propriu (din nou:O!) pe peretii apartamentului meu? Cat despre pasarile din garaj, pe care nu-mi pot imagina decat ca le sacrifica sau le inmulteste spre a fi vandute, ce pot face? Exista vreo lege cu privire la conditiile in care trebuie tinute? Mi-e mila de ele, vecinul nu prea tine garajul deschis, deci nu au lumina sau posibilitatea de a se misca. :(

Mentionez ca presedintele asociatiei de locatari nu se amesteca in nicio problema de tipul inundatiilor (nici cand au fost repetate).

Multumesc mult pentru orice indrumare!
Cel mai recent răspuns: DinuX , utilizator 15:37, 16 Iunie 2014
Sesizati oficial respectiv asumati-va responsabilitatea si comunicati numele dv ,catre directia de sanatate publica si directua sanitar veterinara
Faceti reclamatie la Diresctia sanitara, dar semnati-o, pentru ca altfel nu va va fi luata in considerare.
de ce nu va puteti asuma responsabilitatea prin semnatura a sessizari ?? prin lege sesizarile anonime sunt clasate ..
Trebuie sesizat, in scris, serviciul de sanatate si bunastare animala din cadrul Directiei SanitarVeterinare. Ei vor sti cum sa gestioneze aceasta situatie.
Sesizarea trebuie facuta cu nume, prenume si adresa.

Patit pe pielea mea cu Protectia Consumatorilor, care in loc sa se duca sa verifice imediat ce am semnalat, m-au intrebat cum ma cheama, de parca numele meu avea importanta si nu problema grava pentru consumatori pe care am sesizat-o.

Din pacate sansele de reusita cu vecinul infect sunt minime. In toate blocurile sunt sute de batrani infecti, dusi cu capul, pentru care nu exista rezolvare.

Institutiile statului nu au ce sa-i faca batranului. Nu-l pot evacua din casa, ii pot aplica cel mult o amenda care oricum nu va rezolva nimic. Stiu blocuri in care batranii cu probleme psihice arunca fecalele de caine sau alte zoaie direct pe fereastra si ajung la oamenii de dedesubt pe pervaz sau pe aparatele de aer conditionat.
Ultima modificare: Duminică, 15 Iunie 2014
Admin, administrator

Alte discuții în legătură

Pisici in scara blocului Miki_lfm Miki_lfm Buna ziua In scara blocului, la soacra mea, o vecina de la parter a adunat 14 pisici.......le da sa manance, sa bea, ele isi fac nevoile acolo.Mai mult, se ... (vezi toată discuția)
Animal de companie in bloc MIV MIV Detin un animal de companie, mai precis un caine, m-am mutat de curand intru-un apartament, et 1 , dar nu pot obisnui cainele cu lesa. Am probleme cu ... (vezi toată discuția)
Caini liberi pe drum costy_84 costy_84 Buna seara vecinul meu detine aproximativ 10 caini de diferite rase pe care le tine libere in curte. Dar rasele mai mari sar gardul mai ales noaptea si latra ... (vezi toată discuția)