avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Pisici in scara blocului
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Pisici in scara blocului

Buna ziua
In scara blocului, la soacra mea, o vecina de la parter a adunat 14 pisici.......le da sa manance, sa bea, ele isi fac nevoile acolo.Mai mult, se mai urca si pe masini, le zgaraie.Toti vecinii se cearta cu ea, dar nu vrea sa inteleaga
Este ceva de facut in acest sens?Ne putem adresa cuiva?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Alexandra alina , utilizator 09:38, 12 Februarie 2018
De principiu, va puteti adresa Politiei sau Directiei Sanitar Veterinare cu o plangere. Legea nr. 205/2004 privind protectia animalelor stabileste numeroase reguli a caror nerespectare atrage raspunderea contraventionala. Competenta in constatarea si sanctionarea acestor contraventii revine personalului abilitat din ANSVSA si Ministerului de Interne.
Cu toate acestea trebui sa scriu ca sunt foarte mirat ca pisicile despre care ati scris isi fac nevoile in casa scarilor si va zgarie masinile. Sunteti absolut sigur ca sunt pisici? Nu de alta dar comportamentul descris de d-voastra este nespecific.
Sunt sigura ca sunt pisici, cunosc diferentele dintre pisici si alte animale.Am omis eu sa specific ca in scara blocului acea vecina a adus si nisip, le ofera conditii!!!!
Atunci, problema este usor diferita. Mirosul de urina de pisica pe casa scarilor trebuie sa fie foarte deranjant. Inafara de sesizarea DSV si a Politiei asociatia de proprietari poate hotara sa o actioneze in judecata pentru a o obliga sa inceteze cresterea pisicilor pe casa scarilor. In urma controlului celor de la DSV pisicile ar trebui confiscate si duse la un adapost pentru animale.
Reprezentantul legal al asociatiei de proprietari in persona presedintelui de asociatie detine autoritatea si competenta in interesul general al asociatiei si a membrilor acesteia sa desfasoare demersuri concrete la nivelul imobilului sau , in caz ca amiabil nu se solutioneaza poate sesiza oficial serviciul politia animalelor, directia de sanatate publica,directia sanitar veterinara
Buna ziua. Avem o situatie de nesuportat care este mentinuta de 10 ani de o doamna care creste pisici in apartament (intre 7-20 feline) si nu respecta minimul de igiena si nici normele de convietuire. Zgomotele pisicilor sunt auzite zilnic atat ziua cat si noaptea. Saracele animale urineaza peste tot prin casa iar in holul apartamentului au o perna imensa pe post de loc de urinat. Animalele nu sunt castrate si masculii isi marcheaza teritoriul. Mirosul este foarte puternic pe scara blocului dar mai ales in interiorul apartamentelor. Mirosul s-a impregnat in pereti, haine si mobilier. Aceasta situatie este chiar in Centrul Municipiului Craiova. Primaria, Prefectura, Consiliul Local si Consiliul Judetean se afla la circa 100-200 m de acest bloc. Locatarii au stari de voma si alergii. TOTI locatarii au semnat o petitie pri Asociatia de Proprietari, petitie care a fost depusa si inregistrata la:
- Directia de Sanatate Publica Dolj,
- Directia Sanitar Veterinara pentru Siguranta Alimentelor Dolj,
-Garda de Mediu Dolj,
-Inspectoratul Judetean de Politie Dolj,
-Politia Locala Craiova,
-Primaria Municipiului Craiova,
-Consiliul Local Craiova si Ministerele de Resort.
Pana in acest moment, desi au trecut 30 zile nu s-a deplasat nimeni pentru a constata sau a intreprinde vreo actiune pentru rezolvarea situatiei. Mentionam ca atat animalele cat si locatarii sufera datorita conditiilor improprii de locuit si lipsei de igiena. Sunt afectate spatiile interne proprietate individuala dar si cele comune. Este un focar de infectie! Proprietarii si rezidentii blocului au copii mici care sunt mai mult expusi bolilor de genul Toxoplasmozei, Crypto Sporidiozei, Detmatofitozei, Parazitilor intestinali, etc.
Raspunsul fiecarei institutii a fost ca nu este de competenta lor si au redirectionat catre alte institutii unde deja facusem solicitari in acest sens. Au redirectionat de la unii la altii sau au spus sec, ca nu intra in sfera lor de competenta. Mai multi proprietari au incercat vanzarea sau inchirierea locuintelor insa fara succes!
Va rugam sa ne sprijiniti in acest demers. Suntem disperati! Dorim doar sa traim normal si sanatos!

-Editat de admin: Pe forum se discută probleme juridice, nu persoanele implicate. Vă rog să nu mai publicați nume, adrese etc. Mulțumesc-
Ultima modificare: Luni, 12 Februarie 2018
Manuela Rășină, administrator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vecin cu multe pisici AndreeaB15 AndreeaB15 Buna ziua! Va rog sa ma sfatuiti in legatura cu institutia careia trebuie sa ne adresam pentru ca vecinul care are 15 pisici sa scape de ele sau macar sa faca ... (vezi toată discuția)
Vecin cu animale care face viata imposibila celorlalti locatari din cauza mirosului. manealidia manealidia Buna ziua, Sunt administratora unui bloc de garsoniere unde foarte multe sunt inchiriate. M-am lovit de o problema pe care nu stiu cum sa o gestionez. La ... (vezi toată discuția)
Reglementari animale - asociatia de propietari alextitaus alextitaus Buna ziua, Avem pe scara o problema cu o doamna cu multi caini si pisici (zgomot, miros). Dupa nenumarate sesizari, fara succes, as dori sa incerc o ... (vezi toată discuția)