avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Reziliere contract telefonie mobila
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Reziliere contract telefonie mobila

buna ziua. am facut acum 1 an jumate o reinnoire a abonamentului orange. am achizitioan si un telefon.doresc sa stiu daca se aplica acea lege despre care se tot vorbeste si anume faptul ca se poate renunta la abonamente oricand fara a justifica motivul.pentru ca mi se cere plata a celor aprozimativ 12 luniu ramase din contract.clauza abuziva?plata lunilor ramase chiar daca nu folosesc serviciul?
Daca telefonul a fost achizitionat sub forma unei oferte la abonament, adica a-ti cumparat telefonul la pret redus, magazinul urmand sa isi recupereze o parte din bani prin abonament, atunci sunteti obligat sa platiti abonamentul sau eventuale daune in functie de ce zice contractul.

Daca in urma incheierii contractutului de abonament, nu a-ti beneficiat de nici o oferta sau reducere, ci este vorba de un abonament banal, puteti renunta oricand.
acu mai e o chestie.daca acel telefon lam cumparat cu x ron pentru ca miam prelungit cu 30 luni abonamentul,la fel plateam si daca faceam abonament nou sau daca prelungirea se facea cu 24 luni asa cum scrie pe site.precizez ca cele 30 luni vin din cauza ca mai aveam inca 6 luni de contract cu ei. deci eu platesc 30 de luni la acelasi produs pentru care cineva la acelasi abonament plateste 24 luni.nu stiu daca mam facut inteles dar e vb de cele 6 luni pe care eu de ce sa le platesc in plus?cand altcineva care isi face prelungire contract pt achizitionarea aceluiasi telefon plateste dosr 24 luni?mie unu nu mi se leaga
de asemenea tin sa precizez ca abonamentul anterior era de 12 euro.deci la mine se traduce astfel:plata in plus la acest telefon de 11 euro x 6 luni = 66 euro
inainte aveam pantera 12 iar acum am pantera 23, respectiv 11 euro si 23 de euro in prezent

[ folositi functia editeaza pt completare mesaj]
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Iunie 2014
gi-jane2, moderator
plateste dosr 24 luni?mie unu nu mi se leaga

nu vi se leaga pt ca nu-i asa. Cand e abonament nou inchei contract pe 12 sau 24 de luni, iar cand prelungesti si beneficiezi de o oferta pt prelungirea contractului, se prelungeste cu 12, 24 de luni functie de cum optati.
Puteti rezilia oricand, veti plati insa despagubiri.
pai da dar mie mi se factureaza acei 23 de euro timp de 30 de luni. e o diferenta de 6 luni.pretul telefonului este pentru prelungire de 24 de luni si eu platesc abonamentul marit timp de 30 de luni.inainte aveam abonament de 12 euro.la asta ma refereamcele 6 luni de abonament la 23 de euro care le platesc fata de unu care face prelungire de 24 de luni sau contract nou de 24 luni. pentru acea reducere eu platesc timp de 30 de luni acei 23 de euro
Puteti sesiza protectia consumatorului si in final sa va judecati cu ei daca nu au temei pt despagubirile solicitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema reziliere contract telefonie mobila stefan2415 stefan2415 Buna seara. Am urmatoare problema: in Decembrie 2011 am facut abonament la telefonie mobila ca sa imi iau telefon pe durata minima de 2 ani. (dec 2013). In ... (vezi toată discuția)
Probleme firma de telefonie mobila oanapo oanapo buna ziua! am si eu o nelamurire sper sa ma puteti ajuta. acum 2 ani de zile am achizitionat un telefon de la o firma de telefonie mobila si pentru a putea ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract orange romania Robert Marian Robert Marian Dragi colegi ma puteti ajuta sa imi intocmesc o cerere cu suport juridic pe care sa o depun la Orange Romania si sa imi reziliez contractul cu ei. Pe scurt, in ... (vezi toată discuția)