Media Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 373 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Opțiuni juridice și fiscale privind recuperarea creanțelor. Lectori: Schoenherr și Asociații. Joi, 28 Octombrie, ora 11:00. Rezervă loc și participă → 

Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... REZILIERE CONTRACT ORANGE ROMANIA
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

REZILIERE CONTRACT ORANGE ROMANIA

Dragi colegi ma puteti ajuta sa imi intocmesc o cerere cu suport juridic pe care sa o depun la Orange Romania si sa imi reziliez contractul cu ei. Pe scurt, in urma semnarii unui act aditional de modificare a modului de alocare a abonamentului deja existent, in speta de la trecerea de la un abonament de familie la unul delfin mi-au prelungit abonamentul cu 24 de luni, fara sa ma "fidelizeze" cu vreun telefon sau alt ceva. E greseala mea pentru ca am semnat fara sa citesc cu atentie. Le-am scris si uitati ce mi-au raspuns:
PS: Nu inteleg ce pierderi are de recuperat Orange prin faptul ca au reusit sa ma pacaleasca sa imi mai prelungesc pe inca 24 de luni un abonament, care era pe terminate.
Avand in vedere solicitarea dumneavoastra de reziliere a contractului va aducem la cunostinta urmatoarele:

In data de 30 decembrie 2009 s-a incheiat anexa la contractul de abonament pentru numarul 0752058480, contract valabil pentru o perioada minima contractuala de 24 luni, deci pana la data de 25 ianuarie 2012. Oferta promotionala este urmatoarea:

"Art.1. Clientul beneficiaza de urmatoarea oferta personalizata:
Denumire plan tarifar ales: Delfin 12
Perioada minimă de pastrare a planului tarifar ales: 24 luni *
· Beneficiile ofertei:
o minute incluse lunar: 1100 minute in reţea + 150 minute nationale (minutele neconsumate nu se reporteaza de la o luna de facturare la alta; ordine consum: minute in retea din optiuni promotionale sau permanente, minute in retea din abonament, minute din optiuni loyalty, minute nationale din optiuni promotionale sau permanente, minute nationale din abonament)
o tarife aditionale: pentru apeluri in retea 0.14 euro/ minut, pentru apeluri naţionale 0.19 euro/ minut
* Inlocuirea planului tarifar în perioada contractuala mentionata cu un plan tarifar inferior ca valoare nu este permisa.
· Clientul este de acord cu schimbarea abonamentului existent cu abonamentul Delfin 12 în valoare de 12 euro TVA inclus+ păstrarea opţiunii ..................................................
· Optiunile existente la semnarea prezentului act aditional si care nu au fost mentionate mai sus se vor dezactiva automat la data intrarii in vigoare a acestei oferte.
· Oferta descrisa in prezentul act aditional va intra în vigoare incepand cu data de 26/01/2010
Pentru a beneficia de oferta speciala de mai sus, prezentul act aditional trebuie semnat si transmis catre Orange Romania cu cel putin 4 zile lucratoare inainte de data intrarii in vigoare a ofertei.

Art.2. Partile consimt prelungirea relatiei contractuale cu o noua perioada minima contractuala de 24 luni . Noua perioada minima contractuala incepe fie de la data expirarii perioadei contractuale aferente ofertei comerciale in vigoare, fie de la data intrarii in vigoare a prezentului act aditional in cazul in care clientul este in perioada prelungirilor tacite succesive.In cazul denuntarii unilaterale a contractului din partea Clientului in aceasta perioada, Clientul va datora Orange Romania despagubiri constand in contravaloarea abonamentului lunar (cuprinzand suma taxei lunare si a taxelor de SIM pentru cartelele active in momentul solicitarii denuntarii) inmultit cu numarul de luni ramase pana la expirarea perioadei mentionate anterior.
Art.3. Clientul isi exprima prin prezenta acordul expres privind prelungirea relatiei contractuale cu Orange, cu ocazia fiecarei achizitionari ulterioare a unui telefon la un pret special, in conditiile programului Orange Thank You, pentru o perioada minima contractuala de 12/24 luni, in functie de oferta pentru care Clientul va opta la momentul respectiv. Această perioada se va calcula de la data achizitionarii fiecarui telefon.
Art.4. Celelalte dispozitii contractuale raman neschimbate.
"

Avand in vedere faptul ca solicitati denuntarea acestuia inainte de termen va aducem la cunostinta ca, in baza prevederilor contractuale sunteti obligat la plata de despagubiri egale cu valoarea abonamentului inmultita cu restul lunilor ramase pana la expirarea perioadei minime contractuale, adica 25 ianuarie 2012.

Despagubirile solicitate de Orange Romania sunt legale si se justifica prin necesitatea recuperarii costurilor pe care societatea noastra si le-a asumat pentru o perioada determinata. Aceste costuri asumate sunt acoperite si pot fi suportate de Orange Romania in situatia in care clientul mentine contractul pe perioada contractuala minima, orice incetare inainte de termen cauzand prejudicii societatii noastre.

In baza modificarilor legislative invocate, dreptul partilor la justa despagubire in cazul exercitarii dreptului de denuntare nu este inlaturat in astfel de situatii. Despagubirile nu au fost stabilite intr-o suma fixa, indiferent de momentul la care va exercitati dreptul de denuntare unilaterala ci reprezinta o suma variabila raportata la momentul la care intervine denuntarea, prejudiciul suferit de Orange Romania fiind cu atat mai mare cu cat perioada minima contractuala respectata este mai mica.

Asadar, prin perceperea acestor penalitati dreptul dumneavoastra la denuntare nu este restrans sau negat sub nicio forma insa in acelasi timp obligatiile contractuale asumate de dumneavoastra si recunoscute ca juste de lege trebuie respectate.
Cel mai recent răspuns: ContSters158230 , utilizator 14:03, 16 Februarie 2011
Aici trebuie sa va adresati cu o reclamatie la ANPC.
Solicitati incheierea unui pvcc conform Legii 193/2000 - privind clauzele abuzive.
O sa se pronunte instanta asupra legalitatii taxei de reziliere solicitata de respectiva firma de telefonie mobila.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema reziliere contract telefonie mobila stefan2415 stefan2415 Buna seara. Am urmatoare problema: in Decembrie 2011 am facut abonament la telefonie mobila ca sa imi iau telefon pe durata minima de 2 ani. (dec 2013). In ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract telefonie mobila alexrose alexrose Buna ziua, Ma confrunt si eu cu urmatoarea situatie: Am un contract de telefonie mobila din 2008. In data de 15-12-2009 am semnat un act aditional prin care ... (vezi toată discuția)
Abonament internet carmencj carmencj Am un abonament la internet de la orange si am vrut sa renunt la abonament pt ca nu am semnal bun iar raspunsul lor a fost Stimate client, ... (vezi toată discuția)