avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 700 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Membri fondatori ong
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Membri fondatori ong

poate sa fi membro fondatore a una Ong un cetatean Italiano si uno din Sua..? in caz pozitiv, cum se procede.?
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 23:06, 7 Iulie 2014
Pentru un ONG legal infiintat, nu exista conditii restrictive in ceea ce priveste cetatenia membrilor fondatori
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Iunie 2014
legalmgm, utilizator
Si eu am gandit la fel, dar ca cetateni din strainatate nu putem cere "cazier fiscal", necesar pt membri fondatori.! Cum rezolv problema asta.? Multumesc frumos pt. raspuns....
O solutie pe care am folosit-o a fost declaratia notariala pe proprie raspundere cum ca respectivii nu au datorii la stat
Nu exista nicio conditie de cetatenie sau rezidenta pentru a f membru sau fondator al unui ONG in Romania. In cazul celor care nu au cetatenie sau rezidenta in Romania si deci nu au cazier fiscal, conform prevederilor exprese ale legislatiei privind cazierul fiscal, in locul acestuia se depune o declaratie notariala pe proprie raspundere:
OG 75 / 2001 art.8:
(2)Persoanele fizice şi juridice străine care nu sunt înregistrate fiscal în România şi se află în una dintre situaţiile prevăzute la alin. (1) nu au obligaţia să prezinte certificatul de cazier fiscal, fiind suficientă declaraţia autentică pe propria răspundere a persoanei fizice sau a reprezentantului persoanei juridice, după caz, din care să rezulte că nu au datorii fiscale.
Daca declaratia e data intr-un alt stat, de verificat daca in functie de ce intelegeri bilaterale sau multilaterale exista, e nevoie si de supralegalizare sau apostilare a acelei declaratii notariale, nu doar de traducerea ei oficiala in lb.romana....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociatie intre romani si persoane cu alta cetatenie simodu simodu Buna ziua. Ne pregatim sa infiintam o asociatie cu profil educational-cultural, in care unul din cei 3 membri fondatori este cetatean francez, rezident de ... (vezi toată discuția)
Cazier fiscal Xela Xela Sunt cetatean roman si israelian, cu domiciliu stabil in Israel. Doresc sa deschid o firma (S.R.L.) in Romania. Pentru cazierul fiscal, este necesara ... (vezi toată discuția)
Infintare srl cu asociat si administrator cetatean strain valentin234 valentin234 Buna ziua un prieten din Spania doreste sa isi infinteze un SRL cu asociat unic in care el sa fie asociat si administrator. Este posibil? Daca da de ce acte ... (vezi toată discuția)