avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 638 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Hotararea unei persoane juridice - nula sau nu
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Hotararea unei persoane juridice - nula sau nu

hotarirea luata de catre o pers juridica (adunarea de bloc) care contravine unei legi in vigoare( NORME DE IGIENÃ ªI RECOMANDÃRI) nu este nula?

















Cel mai recent răspuns: vivi23ro , utilizator 13:22, 18 Iunie 2014
Daca ati dori sa precizati la ce anume Hotarare va referiti, in ce context si care este Legea asupra careia atrageti atentia !! Multumesc.
hotarirea asociatiei de a amplasa toberoane de gunoi exact sub singurul geam de aerisire al unui ap de la etaj1 la nici un m distanta...
legea,, Norma de igienă şi recomandări privind mediul de viaţă al populaţiei,,

[ link extern ]
multumesc
Da puteti sesiza inspectia sanitara cu privire la acest fapt sau puteti deschide in instanta actiune bazata pe obligatia de a nu face (dar mare grija ca daca va intemeiati pe norma din link, este abrogata)
ma scuzati dar nu am inteles portiunea cu ,,obligatia de a nu face,, de a nu face , ce? sa inteleg ca hotarirea asociatiei nu este lovita de nulitate automat
vad ca este in vigoare din 2 feb 2014 una semanatoare...
Art. 4.

La stabilirea amplasamentelor clădirilor de locuit se vor preciza şi amplasamentele următoarelor dotări tehnico-edilitare:

a) platforme destinate pentru depozitarea recipientelor de colectare selectivă a deşeurilor menajere, care vor fi amenajate la distanţă de minimum 10 m de ferestrele locuinţelor, vor fi împrejmuite, impermeabilizate, cu asigurarea unei pante de scurgere şi vor fi prevăzute cu sistem de spălare şi sifon de scurgere racordat la canalizare, vor fi dimensionate pe baza indicelui maxim de producere a gunoiului şi a ritmului de evacuare a acestuia şi vor fi întreţinute în permanentă stare de curăţenie; platformele pot fi cuplate cu instalaţii pentru bătut covoare;

multumesc mult
vivi23ro a scris:

ma scuzati dar nu am inteles portiunea cu ,,obligatia de a nu face,, de a nu face , ce? sa inteleg ca hotarirea asociatiei nu este lovita de nulitate automat

Asa se numeste actiunea in instanta. NU, nicidecum ca hotararea asociatiei ar fi lovita de nulitate automat. Asta va stabili instanta la cererea persoanei interesate (adica dvs.).


vivi23ro a scris:
vad ca este in vigoare din 2 feb 2014 una semanatoare...

Atunci pe aia (norma) o invocati.


Dar mai intai sesizati si inspectia sanitara de stat cu privire la aceste aspecte, precum si serviciul dedicat din cadrul primariei dvs.

Alte discuții în legătură

Amplasare ghena a unui bloc fata de o locuinta privata elena.v elena.v Buna ziua, Care este distanta la care poate fi amplasata ghena unui bloc fata de o casa? Care sunt conditiile care trebuie indeplinite? (vezi toată discuția)
Amplasare ghena gunoi Vlad svb Vlad svb Buna ziua, Locuiesc intr-un ansamblu de 16 apartamente si in acest ansamblu exista 2 posibilitati pentru zona de depozitare a ghenei de gunoi care niciuna nu ... (vezi toată discuția)
Depozitare deseuri Simplutilizator Simplutilizator Va rog sa ma ajutati cu o informatie: in ce text legislativ este prevazuta obligatia unui dezvoltator de ansambluri rezidentiale, de a asigura si un spatiu ... (vezi toată discuția)