avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 811 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... salariul minim pe economie 2014
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

salariul minim pe economie 2014

Buna ziua.
Va rog sa mi spuneti daca la institutiile publice sporul de vechime este inclus in salariul minim pe economie sau nu.
In OG 103/2013 la Art.1. - (1) se spune: ,, In anul 2014, cuantumul brut al salariilor de baza/soldelor functiei de baza/salariilor functiei de baza/indemnizatiilor de incadrare de care beneficiaza personalul platit din fonduri publice se mentine la acelasi nivel cu cel ce se acorda pentru luna decembrie 2013 in masura in care personalul isi desfasoara activitatea in aceleasi conditii si nu se aplica valoarea de referinta si coeficientii de ierarhizare corespunzatori claselor de salarizare prevazuti in anexele la Legea-cadru nr. 284/2010 privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice, cu modificarile ulterioare".

In HOT. 871/2013 se spune:,,Art.1. - (1) Incepand cu data de 1 ianuarie 2014, salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata se stabileste la 850 lei lunar, pentru un program complet de lucru de 168 de ore in medie pe luna in anul 2014, reprezentand 5,059 lei/ora.
(2) Incepand cu data de 1 iulie 2014, salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata se stabileste la 900 lei lunar, pentru un program complet de lucru de 168 de ore in medie pe luna in anul 2014, reprezentand 5,357 lei/ora.
Art.2. - Pentru personalul din sectorul bugetar, nivelul salariului de baza, potrivit incadrarii, nu poate fi inferior nivelului salariului de baza minim brut pe tara garantat in plata, prevazut la art. 1".

Din punctul meu de vedere nu inteleg deoarece se contrazic cele doua, si daca in salariul minim este inclus si sporul de vechime sau nu.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:21, 19 Iunie 2014
~ Conținut șters la cerere ~
In salariul minim brut pe economie nu sunt incluse si sporurile .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariu de incadrare MIHAELA SMARANDACHE MIHAELA SMARANDACHE Va rog sa ma ajutati si pe mine sunt asistenta personala persoana cu handicap de ce la marirea salariului minim pe economie asitentilor personali nu li se ... (vezi toată discuția)
Salarii bugetari ginel958 ginel958 Vă rog să-mi spuneţi dacă salariul minim pe economie de 850 lei se aplică şi pentru salariaţii bugetari ? Mă refer la o femeie de serviciu de la o ... (vezi toată discuția)
Neintelegere "fluturas" in domeniul bugetar dan-gabriel13 dan-gabriel13 Buna ziua ! Mama mea este bugetara. Avem o nelamurire, in ceea ce priveste \\"fluturasul\\" ei si ceea ce este trecut pe el : salariu de baza : ... (vezi toată discuția)