Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Ajutor social pentru o mama singura

Buna ziua,
Va rog sa-mi spuneti daca as putea beneficia de ajutor social in cazul in care sunt mamica singura,divortata,custodia fetitei de aproape 3 ani este pe deplin a mea.
Tatal fiind de alta nationalitate, a plecat din Romania cand fata era doar un bebe mic si nu mai am semne de la el.nu plateste pensie alimentara.
Deocamdata sunt putin bolnava dupa nastere si nu ma pot angaja. Stam la mama si pana acum am trait din economiile mele.mama avand separat pensia ei.

Va multumesc!
Ultima modificare: Luni, 30 Iunie 2014
Oanamira, utilizator
Cel mai recent răspuns: Zinaida Ciornii , Consultant resurse umane 19:59, 30 Iunie 2014
Cred ca da, si anume de un ajutor sub forma alocatiei monoparentale de care puteti beneficia. Pentru a se acorda, ar trebui sa faceti cerere la Primaria din localitatea unde domiciliati. Se acorda anumitor persoane care se incadreaza in limita de venit stabilita prin Legea 277/2010.
In ceea ce priveste pensia alimentara, tatal copilului poate fi obligat sa o plateasca, prin instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor social pt mama singura alinutza2705 alinutza2705 sunt o mama care isi creste fetita singura.tatal nu a platit niciodata pensie alimentara si nici nu vrea sa plateasca.as vrea sa stiu daca statul acorda vreun ... (vezi toată discuția)
Suspendare alocatie complementara pentru copil dana 50 dana 50 Buna ziua ,as vrea sa ma lamuresc si eu in privinta alocatiei complementare ,eu muncesc in Italia ,sunt divortata si am 3copii in intretinere care se afla in ... (vezi toată discuția)
Concubinaj AvMarya AvMarya Daca am trait cu concubinul aproape trei ani in care el a baut mereu si ma batea mai mult ne intretineau ai mei pt ca toti banii din salariul lui se duceau la ... (vezi toată discuția)