avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Suspendare alocatie complementara pentru copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Suspendare alocatie complementara pentru copil

Buna ziua ,as vrea sa ma lamuresc si eu in privinta alocatiei complementare ,eu muncesc in Italia ,sunt divortata si am 3copii in intretinere care se afla in Romania in grija mamei mele,de 2ani nu mai primesc alocatia complemementara pe motiv ca mama munceste in Italia ,e corect asa ceva?? va multumesc!!:(:(
Cel mai recent răspuns: veronica-t , utilizator 14:28, 19 Februarie 2011
Depinde sub ce forma ii are mama in ingrijire, cine primeste alocatia complementara, practic dv ar trebui sa o primiti, iar daca aveti venituri peste limita legala, declarate, este normal sa nu mai primiti alocatie.
Urmare a modificarilor legislative aduse de catre Guvernul Romaniei aducem la cunostiinta beneficiarilor de alocatii complementare si de sustinere pentru familia monoparentala ca incepand cu data de 1 ianuarie 2011 inceteaza acordarea alocatiei familiale complementare si de sustinere acordate conform prevederilor OUG 105/2003.
TOATE DOSARELE DEPUSE PANA LA DATA DE 31 DECEMBRIE 2010 INCETEAZA DE DREPT.
Incepand cu data de 1 ianuarie 2011 Guvernul Romaniei a pus in vigoare
LEGEA 277/2010 PRIVIND ALOCATIA PENTRU SUSTINEREA FAMILIEI.
Familiile care au stabilit pana la 31 decembrie 2010 dreptul la alocatia familiala complementara ori alocatia de sustinere pentru familia monoparentala, in vederea asigurarii platii incepand cu anul 2011 a alocatiei prevazute de prezenta lege, au obligatia sa depuna cererea si documentele doveditoare pentru stabilirea dreptului, in perioada 1-30 ianuarie 2011, care se ateste ca se incadreaza in prevederile Legii 277/2010.

Legea 277/2010 privind alocatia pentru sustinerea familiei

Prin prezenta lege se instituie alocatia pentru sustinerea familiei ca forma de sprijin pentru familiile cu venituri reduse ce au in ingrijire copii in varsta de pana la 18 ani, ce urmeaza obligatoriu cursurile unei forme de invatamant.
Pot beneficia de alocatie atat familiile formata din sot, sotie si copiii aflati in intretinere cat si familiile monoparentale (cu un singur parinte).
Pot beneficia de alocatie de sustinere a familiei persoanele care se incadreaza in una din urmatoarele situatii:
 Venit lunar pe membru de familie pana la 200 de lei
o Cuantumuri alocatii: 30 lei pentru fiecare copil
 Venit lunar pe membru de familie intre 201 lei si 370 lei
o Cuantumuri alocatii: 25 lei pentru fiecare copil
Pot beneficia de alocatie de sustinere pentru familia monoparentala persoanele ce se incadreaza in una din urmatoarele situatii:
 Venit lunar pe membru de familie pana la 200 de lei
o Cuantumuri alocatii: 50 lei pentru fiecare copil
 Venit lunar pe membru de familie intre 201 lei si 370 lei
o Cuantumuri alocatii: 45 lei pentru fiecare copil
Cererea si documentele necesare pentru depunerea alocatiei de sustinere a familiei vor fi disponibile odata cu aprobarea Normelor Metodologice de aplicare a prezentei Legi, aprobarea urmand a se face de catre Guvernul Romaniei in termen de 30 de zile de la data intrarii in vigoare, respectiv de la 1 ianuarie 2011.
Legea 277/2010 – MONITORUL OFICIAL 889/30.12.2010

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alocatia complementara cpaula cpaula O studenta la zi fara bursa poate lua in acelasi timp alocatie de sustinere monoparentala(copil de 7 ani in intretinere) si alocatie complementara? Acum ... (vezi toată discuția)
Bursa complementara nelu_duleant_ro nelu_duleant_ro in ce conditi se acorda alocatia complementara si daca venitul parintilor intra in calcul daca locuim in acelasi imobil (vezi toată discuția)
Alocatie monoparentala maya_ioana maya_ioana Am 21de ani si am o fetita de 2 ani,sunt studenta si nu am nici un venit decat alocatia fetitei de 42 ron.am depun dosarul pentru alocatia de sustinere a ... (vezi toată discuția)